Koninklijke SlijtersUnie

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Belangenorganisaties voor het Midden- en Kleinbedrijf zijn er in alle soorten en maten. De SlijtersUnie is één van die belangenorganisaties. Wat de Koninklijke SlijtersUnie voor haar leden doet en waar de organisatie voor staat wordt hier uiteen gezet.
De SlijtersUnie is een vereniging met momenteel circa 370 aangesloten slijters. Deze detaillisten zijn lid van de vereniging en exploiteren één tot vijf slijterijen. Slijters met meer dan vijf vestigingspunten worden door de Koninklijke SlijtersUnie gerekend tot het grootwinkelbedrijf. De belangen van deze slijters worden behartigd door de Vereniging Drankenhandel Nederland.
Leden van de SlijtersUnie oefenen het slijtersbedrijf uit. Dat betekent dat ook slijterijen, die uitsluitend wijn of bier verkopen, lid kunnen zijn van de SlijtersUnie, mits deze beschikken over een slijtersvergunning.
De SlijtersUnie is een dienstverlenende organisatie, die opkomt voor het algemeen belang van de zelfstandige slijter, maar ook voor het belang van ieder lid afzonderlijk. De SlijtersUnie is geen franchiseorganisatie of in- en verkooporganisatie. Het is een werkgeversorganisatie waarvan het lidmaatschap vrijwillig is. De SlijtersUnie houdt de vinger aan de pols voor de zelfstandige slijter als het gaat om overheidsaangelegenheden, zoals de Drank- en Horecawet. Daarnaast ijvert de SlijtersUnie onder meer voor invoering van een bodemprijs voor alcoholhoudende dranken.
In het overleg met MKB Nederland is het de SlijtersUnie die de stem van de zelfstandige slijter laat horen. Of het nu gaat om onrechtmatige vestigingen, grijze circuits, illegale verkopen, lonen, prijzen en wat nog meer van belang is, de SlijtersUnie maakt zich sterk voor de belangen van de zelfstandige slijter als ondernemer. Wanneer het nodig is, richt de SlijtersUnie zich rechtstreeks tot de politiek

Koninklijke Slijtersunie
Kanaaldijk-Noord 1

Postbus 885
5600 AW Eindhoven
Tel 040 - 245 37 85
Fax 040 - 243 17 49
E-mail info@slijtersunie.nl

www.slijtersunie.nl