VSCD

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

De VSCD is een must voor elk podium

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) is de belangrijkste belangenbehartiger van theaters en concertgebouwen. Bovendien levert de VSCD kennis en kunde die de podia, en daarmee de podiumkunsten, ten goede komen. Zij doet dit ook in uitwisseling en samenwerking met leden en andere koepelorganisaties.

 

Wat de VSCD beoogt

Een gezond podiumkunstenklimaat in Nederland: dat is wat de VSCD wil en daarom ondersteunt zij de diverse podia. Hoe beter theaters en concertgebouwen functioneren, hoe beter dat is voor kunstenaars én publiek. Daarbij ziet de VSCD de podiumkunsten als een gedeelde verantwoordelijkheid van de diverse koepelorganisaties in de branche en pleit ze daarom voor samenwerking en afstemming.

 

Wat de VSCD doet

Om de podia optimaal te kunnen laten functioneren, behartig de VSCD hun belangen. Daarbij gaat het om zowel collectieve als individuele belangen. Denk bij collectieve belangen aan het cultuurbeleid van de overheid, aan financiële zaken als de hoogte van de BTW, aan wet- en regelgeving en aan gezamenlijke promotie. De VSCD lobbyt in Den Haag, ontsluit informatie, initieert kennisbijeenkomsten, is vraagbaak. Bij individuele belangen gaat het om bijvoorbeeld de bedrijfsvoering van uw theater en de professionalisering van uw medewerkers. Een andere prominente doelstelling is het faciliteren van samenwerking en kennisuitwisseling tussen leden onderling en met andere organisaties in de podiumkunsten. Grote stimulans voor de podiumkunsten zijn de jaarlijkse VSCD-Prijzen. Lees een greep uit geboekte successen op www.vscd.nl

 

De VSCD werd in 1947 opgericht om gezamenlijk kolen in te kopen en zo korting te verkrijgen. Het werken in gezamenlijkheid is nog altijd haar kern en kracht.

De VSCD heeft sinds 1 januari 2012 een ANBI-status.

 

Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties VSCD

Funenpark1
1018 AK  AMSTERDAM
Tel: 020-664 72 11
E-mail: info@vscd.nl

www.vscd.nl