EU-African Summit: Aid and Trade voor brede welvaart

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-02-2022

De EU wil de Economische Partnerschap Overeenkomsten (EPA’s) die er nu al zijn met Afrikaanse regio’s uitbreiden door bijvoorbeeld diensten, investeringen en intellectueel eigendomsrechten te incorporeren. Hiermee zal de handels- en investeringsrelatie tussen de EU en Afrika nog verder verbeteren.

  • Onze wens is dat tijdens de komende EU-Africa Summit hier verdere stappen op worden gezet.
  • Er moet richting de EU-Africa Summit verder nagedacht worden over het opzetten van een Europese ontwikkelingsbank – dit zou een dochter van de EIB kunnen zijn- die op een slimme manier export- en ontwikkelingsfinanciering combineert en een geloofwaardige counterpart is van de exportbanken van de Aziaten en de Amerikanen. De transitie naar duurzame energie, de eerste pijler van de Europese Afrika Strategie, verdient daarbij extra aandacht in het licht van de COP26 verklaring.
  • Wat ons betreft is een effectieve combinatie van Europese Aid en Trade, waarbij innovatieve kennis van Europese bedrijven bijdraagt aan duurzame economische ontwikkeling, een belangrijk onderwerp van gesprek tijdens de komende EU Africa Summit.

Zie de download voor het volledige document.