Brusselblog Winand Quaedvlieg

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
06-07-2023

Dit is alweer de laatste Blik op Europa vóór het zomerreces. Het is wederom een bontgevederde vogel. In een gastbijdrage gaat Susan Danger, CEO van de American Chamber of Commerce to the EU, in op de resultaten die inmiddels bereikt zijn in de onderhandelingen tussen de EU en de VS in het kader van de Trade and Technology Council (TTC). In een tweede bijdrage over handelspolitiek onderstreept onze Haagse collega Marhijn Visser het belang van het handelsakkoord tussen de EU en de Mercosur dat hopelijk nog deze maand kan worden gefinaliseerd.

 

Oververhitting komt in deze Blik aan de orde in een verslag over de debatten in het Europees Parlement betreffende de Natuurherstelwet, en in een eerste appreciatie door ons van Commissieplannen voor een richtlijn over maximale werktemperaturen. Daarnaast gaan we in op het bereikte akkoord over hernieuwbare energie.

 

Tot slot gaat deze Blik in op de plannen van de Commissie om het Stabiliteits- en Groeipact SGP te herzien en de huidige EU-begroting te verhogen, en op het voorstel voor de invoering van een digitale euro.

 

De volgende Blik verschijnt weer in september. We wensen u veel leesplezier en een mooie vakantie!

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.