‘Nieuwe compensatiepakket stelt zeer teleur’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-11-2021

‘Het nieuwe compensatiepakket van het kabinet stelt zeer teleur en vergoedt de schade van ondernemers geenszins. In de praktijk zullen er waarschijnlijk weinig voor in aanmerking komen.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het compensatiepakket naar aanleiding van de laatste beperkende coronamaatregelen voor ondernemers.

 

Arbeidskosten niet

De vaste lasten worden gecompenseerd, maar de arbeidskosten niet, en die vormen de bulk van de kosten, aldus de ondernemersorganisaties. ‘Ook komen er nauwelijks ondernemers in aanmerking voor compensatie van de vaste lasten door de hoge omzetverliesdrempel (30 procent in een kwartaal).

 

Belangen ondernemers

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW komen de consequenties van de huidige situatie zo op het bord van ondernemers. ‘Er is oog voor de belangen van iedereen, zoals de zorg en ongevaccineerden, maar niet voor de belangen van ondernemers. Zij verdienen volledige compensatie nu ze weer worden verplicht om de deuren eerder te sluiten.

 

Slimmere maatregelen

De ondernemersorganisaties gaan er vanuit dat de lockdown-maatregelen per 4 december van tafel gaan door ‘slimmere interventies. Dit is des te belangrijker als de compensatie zo beperkt blijft. De beste compensatie is alles weer open.’