Ondernemers inspireren tijdens Week van de Circulaire Economie

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
02-02-2023

Komende week (6-11 februari) vindt al weer de 8e Week van de Circulaire Economie plaats. Bedrijven en onderzoeksorganisaties laten zien hoe zij het thema oppakken, om anderen te inspireren en nieuwe contacten te leggen. De week van de Circulaire Economie wordt georganiseerd vanuit het Versnellingshuis Circulaire Economie waar VNO-NCW en MKB-Nederland mede-initiatiefnemer van zijn met het ministerie van IenW, MVO Nederland en Het Groene Brein. De Week van de CE bleek de afgelopen jaren een vliegwiel voor veel mooie projecten en nieuwe samenwerkingen. Hieronder een overzicht van alle activiteiten waar VNO-NCW en MKB-Nederland komende week aan meewerken.

 

Nationale conferentie Circulaire Economie

Wat is er nodig voor een circulaire economie in 2050? Bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennis- en onderwijsinstellingen gaan daarover in gesprek in Theater de Spiegel in Zwolle tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Er is een interactief plenair programma waarin onder andere Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Overijssel ingaat op de circulaire plannen van de regio’s voor 2023. Ook zijn er verschillende kleine en grote sessies, onder andere over ketensamenwerking en de zogeheten Moonshots, waarbij bijvoorbeeld expert Alwin Roest uitleg geeft over de ondersteuningsmogelijkheden vanuit Het Versnellingshuis en gaan we in gesprek met vertegenwoordigers van de Moonshot circulaire windmolenparken.

 

De Nationale Conferentie Circulaire Economie is de start van de Week van de Circulaire economie, met door het hele land tientallen evenementen. Aanmelden kan hier -> NCCE 2023 – Registratie (nationaleconferentiecirculaireeconomie.nl) Zie hier een overzicht van alle activiteiten komende week: Evenementen – Week van de Circulaire Economie (deweekvandecirculaireeconomie.nl)

 

Circulaire Innovatie Top 20

Vanuit de regionale verenigingen van VNO-NCW wordt komende week verder de Circulaire Innovatie Top 20georganiseerd. Dit is dé circulaire challenge van Nederland voor pioniers, bedrijven en instellingen die met spraakmakende innovaties de Nederlandse economie stap voor stap circulair maken. Lees hier meer en wanneer welke finales in welke delen van het land plaatsvinden: Home - Circulaire Innovatie Top 20

 

Webinar ondersteuning ketensamenwerking

Om circulair te worden moeten complexe ketens ingrijpend veranderen. Dat vraagt om een sectorbrede benadering waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken en samenwerken. Het Versnellingshuis kan dergelijke ketensamenwerkingen onder voorwaarden ondersteunen. Op 7 februari van 15:00 tot 16:00 uur nemen we ondernemers tijdens een webinar mee in wat er nodig is om als keten voor ondersteuning in aanmerking te komen en hoe dit kan werken voor jou. https://3u0gps2.momice.events

 

Radio-uitzending/Podcast 10 februari

Op 10 februari van 11.00-12.00 uur besteedt het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB Nederland zijn radio-uitzending op New Business Radio aan het circulair maken van sloopafval in de bouw. Aan het woord komen onder meer ondernemer Bork en gedeputeerde Friso Douwstra van Friesland. De podcast van deze uitzending wordt later ook verspreid via de social media kanalen van VNO-NCW en MKB-Nederland.

 

Bedrijfsbezoeken Ingrid Thijssen en Jacco Vonhof

Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, bezoekt op vrijdag 10 februari het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics in Heerenveen en gaat in gesprek met ondernemers, waaronder groene groeier Filigrade. Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, bezoekt woensdag 8 februari Bedaffair in Heemstede, een Bcorporation die duurzame matrassen, bedden en beddengoed maakt en matrassen recyclet.

 

Forum

Komende week publiceert opinieblad Forum van VNO-NCW meerdere artikelen over circulaire economie en de ervaringen van leden. Kijk op www.vnoncw.nl voor de verhalen komende week.

 

Meer weten?

Eerder bracht Stichting Management Studies van VNO-NCW het boek ‘Route Circulair’ uit met daarin een aanpak voor het opzetten van circulaire bedrijfsmodellen. 

 

Meer weten over alle activiteiten? Bel met Edwin van Scherrenburg, VNO-NCW en MKB-Nederland: 0630417005 of kijk op de site van ons groene groeiers netwerk (groenegroeiers.nl) en Evenementen – Week van de Circulaire Economie (deweekvandecirculaireeconomie.nl).