Ondernemers veroordelen rellen: 'We zijn genoeg getroffen'

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
26-01-2021

MKB-Nederland en VNO-NCW reageren met afschuw op de rellen en plunderingen van onder meer winkels en veroordelen deze ten zeerste. De ondernemersorganisaties vinden het dan ook een goede zaak dat politie, marechaussee en BOA's hard optreden en het kabinet het snelrecht benut. Belangrijk is dat mensen die zich schuldig maken aan rellen en plunderingen ook echt onvoorwaardelijke straf krijgen en betalen voor de schade die ze aanrichten.

 

Ondernemers zijn bang

'Voor ondernemers die toch al zo getroffen zijn door de lockdown en vechten voor hun voortbestaan, zijn deze plunderingen een extra klap in het gezicht. Hier moeten ze niet zomaar mee wegkomen', aldus de organisaties. 'Wij horen uit onze achterban van ondernemers die bang zijn, die hun etalages uit vrees dichttimmeren en die vrezen voor de extra schade. Afhankelijk van de polis is deze schade in principe door de verzekering gedekt. Het mag wat ons betreft in elk geval niet zo zijn dat ondernemers hier ook nog eens voor opdraaien.' 

 

Misdragingen melden

MKB-Nederland en VNO-NCW roepen iedereen op de instanties zoals de politie te steunen waar ze kunnen en misdragingen direct te melden bij de autoriteiten, zodat die hun werk kunnen doen.