Ook in januari onbelaste reiskostenvergoeding

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-12-2020

Het kabinet heeft besloten dat werkgevers, vanwege de coronacrisis, ook in januari 2021 de vaste reiskostenvergoedingen onbelast mogen doorbetalen. MKB-Nederland en VNO-NCW zeggen het besluit toe te juichen en noemen het een ‘logische’ verlenging.

 

Reiskostenvergoeding voortgezet

Vanwege de oproep om thuis te werken wordt er niet gereisd tussen de woon- en werkplek, maar er kan dus toch een onbelaste vaste reiskostenvergoeding worden verstrekt. Deze regeling, die het ministerie van Financiën in maart 2020 liet ingaan, zou eigenlijk op 1 januari worden stopgezet. Door het kabinetsbesluit wordt het echter in ieder geval in januari 2021 voortgezet. Hiermee wordt vooralsnog een administratieve last voorkomen en kunnen werkgevers tegemoet blijven komen aan reiskosten die werknemers ondanks het thuiswerken toch hebben.

 

Verruiming werkkostenregeling

Ook de verlenging van de verruiming van de vrije ruimte van de werkkostenregeling vanaf januari, is met het oog op de behoefte aan een thuiswerkvergoeding een belangrijke punt. VNO-NCW en MKB-Nederland zeggen graag in gesprek te blijven met het kabinet over een invulling van beide regelingen voor de toekomst.