Oproep leden en kabinet: alles doen om nieuwe maatregelen te voorkomen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
09-07-2021

MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich grote zorgen over het weer sterk oplopend aantal coronabesmettingen in ons land. In een brief aan hun leden roepen voorzitters Ingrid Thijssen en Jacco Vonhof met klem op de basisregels goed in acht te blijven nemen en bij testen voor toegang strikt te controleren en handhaven.

 

Opnieuw maatregelen

Anders dreigen mogelijk opnieuw vrijheidsbeperkende maatregelen, met alle economische en sociale schade van dien. Ook raakt het loslaten van de 1,5 meter regel, die ondernemers nu nog altijd beperkt, zo verder uit beeld. Onder het motto ‘Wij willen open blijven’ roepen de ondernemersorganisaties hun achterbannen op om hier gezamenlijk de schouders onder te blijven zetten.

 

Goed plan

In de brief, die ook naar de bewindslieden van EZK en VWS is gestuurd, vragen zij de overheid opnieuw om een goed plan te hebben klaarliggen voor na de zomer, dat rekening houdt met alle mogelijke scenario’s. ‘De verwachting is immers dat (mutanten van) het Corona-virus nog lang zullen rondgaan in de wereld.’

 

Testcapaciteit

Dat betekent onder meer dat er voldoende capaciteit voor testen en bron- en contactonderzoek beschikbaar moet blijven en de landelijke crisisorganisatie en -structuur in Nederland én EU-verband wordt verbeterd. Ook pleiten MKB-Nederland en VNO-NCW voor de tijdige aanschaf van COVID-medicatie die naar verwachting snel op de markt komt.

Verder wijzen ze op de noodzaak van een integraal plan met bijpassende strategie voor als COVID de komende jaren endemisch wordt.