‘Thuiswerken en basisregels belangrijk tegen verdere verspreiding corona’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
21-07-2021

‘Om te voorkomen dat de coronabesmettingen op blijven lopen is het belangrijk om thuis te werken waar dat kan en om de basisregels strikt in acht te blijven nemen.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW naar aanleiding van het nieuwe advies van het Kabinet.  

 

Belang van ventilatie

Het kabinet paste deze week officieel het thuiswerkadvies weer aan tot: ‘werk thuis tenzij het niet anders kan’. Dit is identiek aan de situatie die gold tot 26 juni. Verder vraagt het kabinet in de nieuwe brief extra aandacht voor het belang van goede ventilatie. ‘Hierbij dient minimaal het Bouwbesluit gevolgd te worden’, aldus de brief van het kabinet.  

 

Na de zomer

Volgens de ondernemersorganisaties werd nog steeds veel thuisgewerkt. Ze verwachten dan ook geen grote problemen naar aanleiding van het nieuwe advies. Wel moeten goede afspraken worden gemaakt voor na de zomer. ‘We kunnen niet blijven jojo-en, en veel mensen willen ook graag weer naar kantoor. Dit is bovendien belangrijk voor allerlei creatieve processen en innovatie, hebben we gemerkt afgelopen jaar.’

 

Nieuwe maatregelen voorkomen

Twee weken geleden riepen MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief hun leden al op om de basisregels (handen wassen, 1,5 meter afstand houden, testen bij klachten en goed ventileren) strikt in acht te nemen vanwege het oplopende aantal besmettingen. Hoewel de bulk van de besmettingen tot op heden niet op het werk ontstaat is dit volgens hen van het grootste belang. ‘Anders dreigen mogelijk opnieuw vrijheidsbeperkende maatregelen, met alle economische en sociale schade van dien. Ook raakt het loslaten van de 1,5 meter regel, die ondernemers nu nog altijd beperkt, zo verder uit beeld.’   

 

13 augustus volgend moment

Op 13 augustus 2021 wordt het hele pakket maatregelen opnieuw bekeken door het kabinet op basis van een nieuw OMT-advies. Het nieuwe thuiswerkadvies geldt dan ook in ieder geval tot en met 13 augustus 2021. Brancheverenigingen en sectoren die hulp willen bij het op de agenda houden van alle basismaatregelen kunnen advies krijgen van de Corona-gedragsunit van het RIVM. Wie daar gebruik van wil maken, kan contact opnemen via schreurs@vnoncw-mkb.nl.

 

Basisregels