Vonhof in EW-lezing: Maak mkb tot norm bij beleid

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-12-2021

 

De toekomst van Nederland, met al zijn grote uitdagingen, ligt in handen van het ondernemerschap. Maak het mkb daarom tot de norm bij wet- en regelgeving, geef ondernemers vertrouwen en zorg dat zij weer kunnen en durven investeren. Dat zei voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland maandag in de EW Economie-lezing in de Rode Hoed in Amsterdam. De gehele lezing is hier terug te zien.

 

Oproep tot helder beleid

Volgens Vonhof is in Den Haag een vertekend beeld ontstaan over het bedrijfsleven. Ook mist hij oog voor “de mens achter de cijfers” en begrip voor wat ondernemers drijft. In zijn vaak persoonlijke verhaal roept hij de formerende partijen op tot helder beleid, dat rekening houdt met het belang, de schaal en de mogelijkheden van het mkb, en dat stimuleert in plaats van ontmoedigt”.

 

Brede welvaart

De voorzitter van MKB-Nederland zet uiteen wat ondernemers de komende jaren nodig hebben om te kunnen groeien. Niet als doel op zich, maar in het belang van “de brede welvaart en alle zaken die we met elkaar zo belangrijk vinden. Vanuit de gedachte dat we het eerst moeten verdienen”.