Vredestram op initiatief van ondernemer Grifhorst

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
19-10-2020

Een mooi voorbeeld van de maatschappelijke bijdrage en betrokkenheid van ondernemers: op initiatief van Henk Grifhorst, ondernemer in Amsterdam en erelid van MKB-Nederland, rijdt er vanaf deze week een Vredestram van het GVB in de hoofdstad.

Op de tram staat de boodschap centraal van kinderen die in een wereld zonder oorlog, racisme en discriminatie willen leven. Dat gebeurt ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Verenigde Naties.

 

Vredestram is boodschap voor allemaal

Het initiatief voor de Vredestram van Henk Grifhorst is tot stand gekomen in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Stichting Zonova en Urker zangschool Geke’s Tiental. Grifhorst, eigenaar van kindermodezaak ’t Schooltje in Amsterdam, heeft zich er met hart en ziel voor ingezet. ‘Vrede is voor iedereen belangrijk, zeker in deze onzekere tijden. Maar het is ook belangrijk dat we erbij stilstaan. Het is een boodschap voor ons allemaal, voor elke leeftijdsgroep, religie en geaardheid’, aldus de Amsterdamse ondernemer.

 

'Laat ieder kind in vrede leven'

Hij zet zich voor dit onderwerp in, omdat hij zelf op zeer jonge leeftijd zijn vader verloor in de Tweede Wereldoorlog. ‘Mijn vader is slechts 23 jaar geworden. Ik hoop dat ieder kind in de toekomst in vrede kan leven.’

Op de Vredestram staan de woorden ‘Wij willen vrede’ in de zes officiële talen van de Verenigde Naties (Arabisch, Engels, Frans, Mandarijn, Russisch, Spaans), alsook in het Hebreeuws en het Nederlands. Ook staan er portretten op van kinderen die een divers spectrum van de samenstelling van de Nederlandse samenleving visualiseren. De tram rijdt tot medio november en rijdt dagelijks een andere route door de stad.