TNO

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Innovatie

Een betere ondersteuning bij innovatie voor mkb-bedrijven, dat is de insteek van de van de samenwerking tussen MKB-Nederland en TNO.

 

Beide organisaties onderstrepen met de samenwerking het belang van innovatie voor de ontwikkeling van mkb-bedrijven. Het op de markt brengen van nieuwe producten en diensten of het vernieuwen van productieprocessen is een van de belangrijkste succesfactoren voor ondernemers. Dat kost tijd, geld en vooral ook inspiratie, aandacht en doorzettingsvermogen. TNO ondersteunt innovatieve ondernemers bij het oplossen van technologische uitdagingen en adviseert hen bij het innovatieproces.

 

‘Technologie zoekt Ondernemer’
TNO daagt ondernemers uit de innovatieve productideeën die de kennisorganisatie heeft ontwikkeld, verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. Daarbij biedt de kennisinstelling steun, zowel technologisch als financieel. Het programma ‘Technologie zoekt ondernemer’ biedt een TNO-technologie, die voor een ondernemer mogelijke potentie heeft. Door met deze technologie aan de slag te gaan, kan dat leiden tot een nieuw product of dienst of tot een product- of –procesverbetering binnen het bedrijf. Deze technologieën zijn bedoeld voor zowel bestaande , gevestigde ondernemers als ook voor jonge entrepreneurs. De voorkeur gaat daarbij uit naar een ondernemer die zelfstandig in staat is een technologie verder te ontwikkelen tot product of dienst en op de markt te brengen. Eens per jaar organiseren TNO en MKB-Nederland een bijeenkomst voor ondernemers om kennis te maken met en meer informatie te krijgen over dit programma.

 

‘Week van de Ondernemer’
Een van de vast terugkerende onderdelen bij de Week van de Ondernemer is innovatie. TNO is een van de partners hierbij en aanwezig op de innovatievloer.

 

Eerste Hulp bij Innovatie

Innovatieve ondernemingen zijn winstgevender dan andere bedrijven. Als ondernemer moet je daarom blijven vernieuwen om te kunnen concurreren en groeien. Het boek ‘Eerste Hulp bij Innovatie’ van MKB-Nederland en haar kennispartner TNO helpt ondernemers op weg. Het naslagwerk geeft antwoord op vragen als hoe te ontdekken waar kansen liggen of hoe een goed idee om te zetten in daden. Het E-book is kosteloos te downloaden.

 

Innovatieladder

TNO en MKB-Nederland hebben op 23 april 2014 de Innovatieladder gepresenteerd. Met deze scan willen zij ondernemers ondersteunen om innovatiever te werk te gaan. Ondernemers die de innovatiescan invullen krijgen gratis inzicht in mogelijkheden om te innoveren binnen hun bedrijf en branche.

 

Stop Cybercrime.nu
De samenwerking omvat ook een meer inhoudelijke bijdrage vanuit MKB-Nederland aan enkele speciale onderzoeksprogramma’s van TNO gericht op Cybersecurity (project Cybercrime van MKB-Nederland), Applied Serious Gaming, Smart City en Zorginnovaties.  Op 11 maart 2014 introduceerden MKB-Nederland en TNO het cyberrad, een door TNO ontwikkeld instrument dat ondernemers bewustmaakt van de risico’s van cybercrime. Door aan dit rad te draaien wordt per sector duidelijk welke risico’s er zijn en welke maatregelen kunnen worden getroffen om bedrijfsschade te voorkomen of beperken.

 

TNO

Week van de Ondernemer

Stop Cybercrime.nu 

Innovatiedesk