Projecten

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Om de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 te markeren, introduceerden MKB-Nederland, ING en KLM het ‘Oranje Handelsmissiefonds’. In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt het fonds voor een periode van 5 jaar jaarlijks aan 10 middelgrote Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om buitenlandse markten te exploreren.

MKB-Nederland onderzoekt sinds 2009 het betaalgedrag van lokale overheden.

MKB-Nederland en Port4Growth, platform voor groeiondernemers, gaan ambitieuze mkb-bedrijven praktisch ondersteunen bij hun verdere groei en professionalisering. In een nieuw programma, dat op 24 juni wordt gelanceerd, brengen zij vierhonderd mkb-bedrijven en tien grote ondernemingen in sessies bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen.

U wilt groeien met uw bedrijf. Uw eerste of grotere stappen zetten op de exportmarkt. Nieuwe klanten aan uw onderneming binden. Innoveren met nieuwe producten. Plannen en wensen genoeg, maar binnen uw organisatie ontbreekt het aan de juiste expertise. Het toptalenten-programma van MKB-Nederland en EIFFEL biedt uitkomst. Voor een periode van zes maanden haalt u een toptalent in huis, een trainee, om samen die belangrijke stap te zetten.

De MKB-Financieringscheck biedt toegang tot de vele bronnen van geld die er vandaag de dag zijn. Zodat ondernemers kunnen beschikken over voldoende financiering voor hun bedrijf. Of dat nu een lening van de bank is, een subsidie van de overheid of ‘alternatieve’ financiering, zoals crowdfunding, leasing of een lening via een kredietunie.

Ondernemen is risico nemen; maar dan wel op een verantwoorde manier.

Ondernemers kunnen vaak forse financiële risico’s lopen in het zakelijk verkeer met hun klanten. Veelal zijn zij zich daar onvoldoende van bewust en niet op voorbereid. MKB-Nederland en kennispartner Coface willen het financieel incasseringsvermogen van ondernemers vergroten. De risicosan van MKB-Nederland en Coface biedt daarvoor een goede start.

MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met Language Institute Regina Coeli (“de Nonnen van Vught”) dagen ondernemers uit met de MKB Export Award om internationaal hun bedrijf op de kaart te zetten. Met deze wedstrijd willen zij mkb-ondernemers helpen om hun bedrijf symbolisch op de wereldkaart te zetten en hun internationale ambities waar te maken.

Wanneer ga je als ondernemer denken over later, over de overdracht van het bedrijf? Het overdrachtsproces is een langdurig en ook emotioneel proces, waaraan allerlei haken en ogen zitten.

De Nederlandse bevolking wordt ouder, de samenstelling vergrijst. Tegelijkertijd zijn ouderen van nu vitaler, vaak financieel daadkrachtiger en meer gehecht aan hun zelfstandigheid. De wens van velen is om zo lang mogelijk thuis te wonen, zo nodig met ondersteuning. Om dit te faciliteren ontstaat een nieuwe markt, met nieuwe hulpmiddelen en nieuwe vormen van dienstverlening.

Mkb-ondernemers hebben elke dag te maken met keuzes en veranderingen die van invloed zijn op hun onderneming.

Op een veilig bedrijventerrein werken ondernemers, gemeenten, politie en brandweer optimaal samen aan een veilige werkomgeving! MKB-Nederland stimuleert dit met het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen (KVO-B).

De beste kandidaat op de juiste plek. Dit lijkt een logisch uitgangspunt, maar ondanks het feit dat in het bedrijfsleven grote groepen werknemers boven de 50 jaar werken, blijkt het voor deze groep - als zij hun baan verliezen - moeilijk te zijn om weer een arbeidsplaats te vinden.

MKB-Nederland is op 18 augustus 2015 samen met onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie een campagne gestart die ondernemers gericht helpt zich beter te wapenen tegen cybercrime.

Veiligheid is uitermate belangrijk voor bedrijven in de (chemische) industrie. Een bedrijf wil veiligheid goed op orde hebben.

Iedere onderneming is anders en heeft daarmee specifieke financieringsbehoeften. Bij deze specifieke financieringsbehoeften horen passende financieringsvormen. Naar aanleiding van antwoorden op de vragen in de Nationale Financieringswijzer worden ondernemers op weg geholpen naar de financieringsvormen die mogelijk goed bij hun bedrijf passen en de partijen waarbij zij hiervoor het best zouden kunnen aankloppen.

The Next Entrepreneur is een uitgebreid kennis- en ontwikkelingstraject voor starters, met als hoogtepunt de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland, de TNE Award.