Projecten

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
 Watt je moet weten - Informatieplicht Energiebesparing

Dit jaar gaat de Informatieplicht Energiebesparing in. De WATTjemoetweten.nl campagne van MKB-Nederland en VNO-NCW informeert ondernemers hierover en ondersteunt ze.

Oranje Handelsmissiefonds

Om de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 te markeren, introduceerden MKB-Nederland, ING en KLM het ‘Oranje Handelsmissiefonds’. In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt het fonds jaarlijks aan 10 middelgrote Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om buitenlandse markten te exploreren.

Nederland is ondernemender dan ooit en behoort op veel gebieden tot de absolute wereldtop. Dat is echter geen reden om achterover te leunen. Nederland kan en moet de ambitie hebben om het meest welvarende land ter wereld te worden. Start-ups zijn onmisbaar in het realiseren van deze ambitie.

MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met Language Institute Regina Coeli (“de Nonnen van Vught”) dagen ondernemers uit met de MKB Export Award om internationaal hun bedrijf op de kaart te zetten. Met deze wedstrijd willen zij mkb-ondernemers helpen om hun bedrijf symbolisch op de wereldkaart te zetten en hun internationale ambities waar te maken.

Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Op een veilig bedrijventerrein werken ondernemers, gemeenten, politie en brandweer optimaal samen aan een veilige werkomgeving! MKB-Nederland stimuleert dit met het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen (KVO-B).

MKB Toegankelijk

Mensen met een beperking hebben niet altijd goede toegang tot winkels en horecagelegenheden. MKB-Nederland en VNO-NCW zetten zich met het programma MKB Toegankelijk in om de toegankelijkheid van mkb-bedrijven te verbeteren. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten; voor ondernemers liggen hier ook veel kansen.

Betaalme.nu - tijdig betalen aan het mkb

Betaalme.nu streeft ernaar dat een betalingstermijn aan mkb-ondernemers van maximaal 30 dagen de norm wordt in het bedrijfsleven.

Duurzame inzetbaarheid

Sinds 2015 hebben bijna 1.000 ondernemers gewerkt aan het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Dit deden zij in het kader van het project ‘Duurzame inzetbaarheid in het mkb’, dat in 2019 is afgerond.

postbussen

MKB-Nederland onderzoekt sinds 2009 het betaalgedrag van lokale overheden.