Publicaties

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Brochure
20-04-2017
NL Next level: Schaarse ruimte, slimme oplossingen
Slimme en duurzame oplossingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat Nederland zijn hoge niveau van leefbaarheid en bereikbaarheid behoudt, met voldoende ruimte voor wonen, werken en natuur.
Brochure
05-04-2017
Laat stad en regio bruisen
Naar één krachtig netwerk van onderscheidende stedelijke regio's, binnensteden én vitale kernen
Informatieblad
28-03-2017
Infoblad: Digitale afpersing en gijzeling
Afpersing komt vaker voor in Nederland dan gedacht. Vroeger fysiek, tegenwoordig ook meer en meer digitaal. Naar schatting heeft zeker één op de vijf ondernemers al kennis gemaakt met digitale gijzeling. Neem voorzorgsmaatregelen en zorg voor een dagelijkse back-up.
Informatieblad
28-03-2017
Infoblad: Vertrouwenslijn Afpersing
Bel 0800 - 2800 200. Betaal niet, geef géén goederen of informatie af, verleen geen diensten. Je kunt maar éénmaal de eerste keer NEE zeggen. Daarna wordt het steeds moeilijker. Bel daarom zo snel mogelijk de Vertrouwenslijn Afpersing. De lijn is een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, NlConfidential, Koninklijke Horeca Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland.
Informatieblad
22-03-2017
Praktijkinfo: MKB-lobbyagenda 2017 voor de EU
Om de drie centrale doelstellingen van het mkb-beleid van de Europese Unie (erkenning van ondernemerschap, bevordering van groei en concurrentievermogen van het mkb en 'Think small first' te kunnen realiseren, heeft MKB-Nederland een Europese lobbyagenda vastgesteld.
Informatieblad
13-03-2017
Partijprogramma's langs de meetlat van het mkb
Hoe ondernemersvriendelijk zijn de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen?
Brochure
16-02-2017
SME Assessment
The Government embraces the desire of MKB-Nederland to implement an 'SME Assessment' for laws and regulations.
Brochure
16-02-2017
MKB-Toets
Het kabinet omarmt de wens van MKB-Nederland om een MKB-Toets in te voeren voor wet- en regelgeving.
Brochure
14-02-2017
NL Next level: Energie voor de toekomst: van nota’s naar uitvoering
Met dit NL Next Levelprogramma biedt het Nederlands bedrijfsleven een concreet plan hoe Nederland de noodzakelijke versnelling naar een CO2-neutrale economie kan organiseren. Zodat we in 2050 daadwerkelijk klimaatneutraal zijn en een aantal achterstanden sneller inlopen.
Informatieblad
08-02-2017
Productblad: Veilig Zakelijk Internetten II
MKB-Nederland en VNO-NCW organiseren met steun van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Economische Zaken een vervolg op het project Veilig Zakelijk Internetten uit 2015. Dit programma helpt het mkb bij het vergroten van het bewustzijn over de impact van cybercrime op hun onderneming, hoe zij zich daartegen kunnen weren en zet aan tot actie.