Financiële sector

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Terecht hebben de afgelopen jaren in het teken gestaan van maatregelen die een herhaling van de financiële crisis dienen te voorkomen. Maar we moeten oppassen dat onze banken, verzekeraars, pensioeninstellingen, private equityfondsen en trustkantoren niet voor altijd in het verdomhoekje blijven zitten. Daarvoor is de sector van té grote waarde voor onze economie.

Uiteraard moeten meer ondernemerschap en groei in dienst staan van een optimale bediening van binnenlandse klanten. Tegelijkertijd moet de sector de ruimte krijgen haar sterke punten ook internationaal uit te buiten. Daarvoor is nodig dat maatregelen voor de sector niet doorschieten. Bij de bankbelasting, de wet beloningsbeleid en de geschiktheidstoets gaat Nederland verder dan andere landen binnen de EU. Op die manier worden concurrentiekracht en vestigingsklimaat ondermijnd.

Lees meer
Brochure
01-07-2014
Grenzeloos groeien. Verdienen met een ondernemende samenleving
Het Nederlandse verdienvermogen is een thema dat velen bezig houdt. Voor welke uitdagingen staan we en wat moet de verdienstrategie voor de komende jaren en de langere termijn zijn. En terecht, want er is reden tot zorg. De groeivooruitzichten na vijf jaar crisis zijn mager, op korte en langere termijn.