Fraude

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Fraude is van alle tijden. Deze digitale tijd echter biedt fraudeurs veel meer mogelijkheden. Fraude kost ondernemers ca. 10 miljoen euro per dag, dat is bijna 4 miljard per jaar. Fraude kent veel vormen, zoals identiteitsfraude, acquisitiefraude/spookfacturen, faillissementsfraude en cyberfraude. Publiek-private samenwerking is essentieel om deze (nieuwe) vormen van criminaliteit tegen te gaan. Daarnaast is het van belang dat ondernemers zelf op hun hoede zijn om fraude te voorkomen.

Voor tips en informatie kunnen ondernemers terecht bij de Fraudehelpdesk.

Informeren bij de Fraudehelpdesk in geval van twijfel kan veel schade voorkomen. Met slachtoffers wordt meegedacht over schade beperken en aangifte doen. Of er wordt verwezen naar een partij die daarbij kan ondersteunen. Vertrouw je een bedrijf of order niet, dan kun je ook rondvragen in je netwerk. De kans is groot dat collega's uit dezelfde branche ook benaderd zijn om te leveren. Wees op je hoede bij aanbieders die slechts beschikken over een 06-nummer of een e-mailadres zonder eigen domeinnaam. Websites of e-mailberichten vol spelfouten zijn uiteraard geen goed teken, evenmin als aanbiedingen die te goed klinken om waar te zijn. Informatie aanvragen bij de Kamer van Koophandel en zelf de zaken goed uitzoeken via internet zijn geen overbodige luxe.

Informatie over faillissementsfraude, waar ook veel ondernemers te lijden van hebben, kunt u vinden op de standpuntpagina Faillissement.

Lees meer