Ronde tafel verduurzaming mkb in Europa

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
26-11-2020

 

Download hier de position paper (pdf) van de website van Renew Europe.

 

De huidige pandemie en de doelen in de Europese Green Deal vragen om grote inspanningen van de binnenvaart en havens, o.a. op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Om die reden heeft VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal het voortouw genomen en - mede op basis van gesprekken met de sector - een position paper geschreven waarin zij haar kijk geeft op de toekomst van de binnenvaart in Europa post-COVID, en met name wat daarvoor nodig is. De paper is gebaseerd op zeven pijlers:

 

1) Modal shift

2) Vergroening

3) Digitalisering

4) Havens

5) Onderwijs, training en onderzoek

6) Financiering

7) Passagiersvervoer & toerisme

 

Uw mening als ondernemer en mkb’er wordt zeer gewaardeerd. Om die reden nodigen wij u graag uit om op dinsdag 1 december, van 12.00-13.00 uur samen met Caroline in gesprek te gaan. Waar loopt u tegenaan? Waarop moet de nadruk worden gelegd voor het mkbin de Europese (verduurzamings)plannen?

 

Tot slot zal ook Daniel Mes (lid kabinet Eurocommissaris en Eerste Vicevoorzitter Frans Timmermans) als spreker aanwezig zijn en u meenemen in de binnenvaartplannen van de Europese Commissie.

 

Nadere (inlog)details, volgen binnenkort, maar houd in ieder geval dinsdag 1 december vrij in uw agenda. Inschrijven is mogelijk via caroline.nagtegaal@europarl.europa.eu.

 

Voor overige informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Laura Stam van het VNO-NCW en MKB-Nederlandkantoor in Brussel (stam@vnoncw-mkb.nl).