‘Goed dat kabinet bemiddeling van werk naar werk aanpakt’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
24-09-2020

‘Het is een goede zaak dat het kabinet de bemiddeling van werk naar werk nu werkelijk aanpakt. Dat kenden we in Nederland nog niet.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de aanpak die minister Koolmees en staatssecretaris Van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid woensdag presenteerden. ‘Die past goed bij onze recente oproep.’

 

Sociaal pakket van 1,4 miljard

VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen bepleitte eerder een nationaal van werk naar werk offensief om werknemers aan nieuw werk te helpen voordat ze werkloos worden. Het kabinet stelt onder andere scholings- en begeleidingsfaciliteiten ter beschikking aan werkgevers en werknemers. In totaal wordt 1,4 miljard uitgetrokken voor een sociaal pakket, dat de afgelopen weken in overleg met de sociale partners is uitgewerkt. Voor ondersteuning en begeleiding naar nieuw werk is 683 miljoen euro gereserveerd.

 

Regionale aanpak

Ook komt er een regionale aanpak met mobiliteitsteams. ‘Daar willen wij graag de schouders onder zetten in het belang van werknemers, ondernemers in zwaar weer en ondernemingen en sectoren waar nog altijd arbeidstekorten zijn’, aldus de ondernemersorganisaties.