Hbo-student gaat mkb helpen innoveren

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-11-2020

MKB-Nederland is blij met de lancering van de innovatietrainee. HBO-studenten volgen een stage bij een bedrijf als onderzoeker en gaan daarna ook aan de slag als onderzoeker bij een bedrijf. Het midden- en kleinbedrijf profiteert zo van de nieuwe kennis die op hogescholen aanwezig is, want dat gebeurt nog te weinig.  

 

Ontwikkelingen bijbenen

De ondernemersorganisatie heeft eerder gepleit voor zo’n regeling. MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof: ‘Zeker in het mkb is innovatie méér dan ingewikkeld onderzoek en nieuwe vindingen. Het gaat ook om toepassing van bestaande technologie en vernieuwing van producten, processen en diensten. Ondernemers moeten de snelle technologische ontwikkelingen dan wel kunnen bijbenen. Innovatietrainees kunnen daar een bijdrage aan leveren.’

 

Innovaties implementeren

De komende maanden gaan hogescholen in hun regio op zoek naar bedrijven voor zo’n 200 trainees. Zij worden anderhalf jaar begeleid door een docent en kunnen tijdens hun stage gebruikmaken van de onderzoeksfaciliteiten van de hogeschool. Zo kunnen de gewenste innovaties van bedrijven daadwerkelijk geïmplementeerd worden. Met de regeling is 3,9 miljoen euro gemoeid.