Ook Tweede Kamer wil langer uitstel terugbetaling belasting

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
25-09-2020

Het pleidooi van Jacco Vonhof bij de Tweede Kamer om langer uitstel van belastingen vindt gehoor. Tijdens het debat over het derde steunpakket dienden VVD en D66 donderdag een motie in die de terugbetalingstermijn verruimt van 24 naar 36 maanden. Ook willen deze partijen de termijn pas in laten gaan op 1 juli 2021 in plaats van 1 januari 2021. Die motie kwam van Kamerleden Helma Lodders (VVD) en Steven van Weyenberg (D66).

 

Terugbetalingstermijn

'Dit is niet alleen goed nieuws voor alle ondernemers die uitstel van belasting hebben aangevraagd, maar ook voor de belastingdienst zelf,' aldus Vonhof. 'Ondernemers krijgen door deze verruiming meer lucht om er weer bovenop te komen. Hierdoor vallen minder bedrijven om en krijgt de fiscus uiteindelijk meer van de uitgestelde belastingen binnen.' De mkb-voorman verwacht ook dat er veel minder maatwerk nodig is met een ruimere terugbetalingstermijn. 'Hiermee wordt de belastingdienst dus enorm ontlast.'

 

Niet op te brengen 

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de Kamerleden voorgerekend dat een terugbetalingstermijn van krap twee jaar voor ondernemers betekent dat ze elke maand 37 procent extra belasting moeten afdragen en dat is voor herstellende ondernemers niet op te brengen. Een half jaar extra uitstel helpt omdat veel lasten straks omhoog gaan. Het uitstel energiebelasting loopt af in oktober en ondernemers moeten reguliere verplichtingen ook weer oppakken. Maatwerk blijft wel nodig voor cultuur, horeca, kermis en evenementenbranche.