‘Schadevergoeding rellen is goede stap voor ondernemers’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
28-01-2021

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het een ‘goede stap en belangrijk’ voor ondernemers dat zij bij de overheid kunnen aankloppen voor een schadevergoeding na de rellen van de afgelopen week. De ondernemersorganisaties rekenen erop dat ondernemers volledig schadeloos worden gesteld, ook als de verzekering niet alles dekt.

 

Pluim voor kabinet

‘We hebben meteen aangegeven dat geen ondernemer hier zelf voor moet opdraaien. Ze hebben het al zwaar genoeg door corona. Een pluim voor het kabinet dat het ondernemers zo snel duidelijkheid geeft’, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW. Onverzekerde ondernemers kunnen een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven, zo heeft minister Hoekstra van Financiën laten weten.

 

Schade verhalen op daders

De ondernemersorganisaties vinden dat ook verzekerde ondernemers bij het fonds terecht moeten kunnen als blijkt dat hun verzekering niet alle schade dekt. ‘Wat nu is gebeurd, gaat alles te boven. Dit kunnen ondernemers er ook nog niet bij hebben. Uiteraard moet de schade zoveel mogelijk op de daders worden verhaald.’