Tweede Kamer omarmt regeldrukplan MKB-Nederland

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
20-04-2022

MKB-Nederland is verheugd dat de Tweede Kamer gisteren met brede steun de motie van Wybren van Haga over regeldruk heeft aangenomen. In die motie roept hij het kabinet op om het regeldrukplan van de ondernemersorganisatie uit te voeren. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat steunt het voorstel van MKB-Nederland, waarbij het mkb de norm wordt voor nieuwe en bestaande regels.  Aan de hand van indicatorbedrijven – te beginnen in vijf sectoren – wordt de regeldruk zowel meetbaar als merkbaar aangepakt.  

 

MKB-bank

De Tweede Kamer nam gisteren meerdere goede moties voor het mkb aan. Zo riep CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch in twee moties op tot een Nederlandse ‘MKB-bank’ naar Brits voorbeeld, en tot een interdepartementale samenwerking om de regeldruk echt aan te pakken. De motie van D66’er Romke de Jong vraagt om een groene variant van de BMKB-regeling. Dat helpt mkb’ers bij hun verduurzamingsopgave.

 

Dashboard regeldruk

JA21-Kamerlid Maarten Goudswaard zorgt er met zijn motie voor dat er eindelijk een dashboard regeldruk komt. Dit is een lang gekoesterde wens van MKB-Nederland. ‘Een dashboard waarop wordt bijgehouden hoeveel regeldruk erbij komt voor ondernemers, houdt iedereen scherp.’