Prinsjesdag

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september 2017, presenteert de regering traditioneel de plannen voor het komende jaar. Het demissionaire kabinet sloot dit jaar na 1.780 dagen de boeken met een beleidsarme maar keurige begroting. De overheidsfinanciën staan er netjes bij en de werkloosheid daalt onder de 400.000. Met de rugwind van de economische groei trekken ook de lonen en inflatie weer aan. Daarnaast zijn de afgelopen jaren belangrijke hervormingen doorgevoerd en akkoorden gesloten. Al met al laat Rutte-II met deze brugbegroting een goede basis na voor een nieuw kabinet.

 

Een nieuw kabinet zal moeten investeren in de verdienkracht van ons land op lange termijn. Dat is nodig vanwege de noodzakelijke energietransitie en bijvoorbeeld de voortsnellende digitalisering van de samenleving. Ook liggen er grote opgaves rond wonen en duurzame mobiliteit. Dit vraagt om gerichte investeringen in mensen, infrastructuur en het vestigings- en ondernemingsklimaat. De bulk van deze (slimme) investeringen moet vanuit bedrijven en mensen zelf komen, maar juist een nieuw kabinet moet de condities hiervoor creëren met een gerichte investeringsagenda. 

 

Lees meer
Lees meer over
Brochure
31-05-2017
NL Next Level: een veilig Nederland in Europa en de wereld
Terrorisme, (cyber)criminaliteit, migratie, onzekerheid in de samenleving. Ontwikkelingen die veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Veiligheid is meer dan voorheen een belangrijk punt op de ondernemersagenda. Deze brochure geeft een visie op het noodzakelijke beleid voor een veilig Nederland en Europa en laat zien dat terugtrekken achter de dijken geen optie is.