sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Blij dat naar beter alternatief VAR-verklaring wordt gezocht'

19 december 2014
'Blij dat naar beter alternatief VAR-verklaring wordt gezocht'

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de behandeling van de 'Wet invoering Beschikking geen loonheffingen' (BGL) tot nader order wordt uitgesteld. Zij vinden dit wetsvoorstel, dat de VAR-verklaring moet vervangen, onnodig en ondeugdelijk. De maatregelen zijn ineffectief om schijnzelfstandigheid te bestrijden en zullen er eerder toe leiden dat bonafide opdrachtgevers huiverig worden om zp'ers in te huren, aldus de ondernemersorganisaties. Volgens hen is een beter alternatief zeker nodig.

Onnodige controles achteraf
De toezegging van het kabinet, om naar alternatieven te kijken en die te bespreken met de verschillende organisaties, juichen MKB-Nederland en VNO-NCW van harte toe. Zij gaan graag in gesprek met het kabinet over hun eigen position paper, waarin de ondernemersorganisaties al enkele suggesties gedaan hebben.
Zo zien zij bijvoorbeeld mogelijkheden om een opdrachtgever vooraf in één keer zekerheid te bieden, voor alle zelfstandige professionals (zp'ers) die hij contracteert. Hiermee wordt volgens MKB-Nederland en VNO-NCW voorkomen dat onnodige controles achteraf moeten plaatsvinden. Met als resultaat dat de beperkte controlecapaciteit van de Belastingdienst gerichter en efficiënter kan worden ingezet.

Geen misbruik via schijnconstructies
Het kabinetsbeleid moet er, volgens MKB-Nederland en VNO-NCW, op gericht zijn dat zoveel mogelijk mensen -ongeacht hoe hun arbeidsverhouding er precies uit ziet- aan het werk zijn. En dat er geen mensen tussen de wal en het schip dreigen te vallen. Tegelijk moet er met gerichte en proportionele maatregelen voor worden gezorgd dat mensen geen misbruik kunnen maken van het systeem via schijnconstructies. MKB-Nederland en VNO-NCW werken daar graag aan mee.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Ondernemerskredietdesk

Ondernemerskredietdesk

Informatie en ondersteuning voor ondernemers met vragen over financiering.

Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland. Lees hier meer