sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Iedereen kan nu vragen voor Wetenschapsagenda indienen'

31 maart 2015
'Iedereen kan nu vragen voor Wetenschapsagenda indienen'

Wat zijn relevante en uitdagende wetenschappelijke vraagstukken voor de komende decennia? Iedereen die een vraag heeft aan de wetenschap, kan deze vanaf vandaag tot 1 mei indienen voor de Nationale Wetenschapsagenda. Die oproep doen Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan, voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda.

Wetenschap, bedrijfsleven en maatschappij
'De Wetenschapsagenda biedt een unieke kans voor wetenschap en samenleving om in gesprek te komen over de grote vragen voor de komende 10, 20 jaar en om in te spelen op thema’s die breed worden herkend. Nederland is goed in samenwerken. Met de agenda zal het draagvlak voor wetenschappelijk onderzoek verder worden versterkt', aldus Rinnooy Kan.
Het doel van de Nationale Wetenschapsagenda is dat wetenschappers, het bedrijfsleven en de maatschappij zich samen gericht inzetten om relevante en uitdagende wetenschappelijke vraagstukken.

Beatrice de Graaf over Wetenschapsagenda
De Graaf is benieuwd 'om vanuit diverse invalshoeken te horen wat relevante kwesties zijn en wat mensen fascineert.' Daarom doet zij de oproep: 'Onderzoekers, ondernemers, maatschappelijke organisaties en individuen, iedereen is van harte uitgenodigd om een vraag te stellen.' Komende donderdag een interview met De Graaf in het (geheel gratis) tabletmagazine Opinieblad Forum. In deze digitale editie stellen ondernemers ook een videovraag voor de Nationale Wetenschapsagenda.

Totstandkoming agenda
Vanaf vandaag tot 1 mei kunnen vragen worden ingediend via www.wetenschapsagenda.nl. Daarna gaan jury's de binnengekomen vragen selecteren en bekijken of die uitdagend en kansrijk zijn voor de Nederlandse wetenschap, en of ze niet al eerder beantwoord zijn. In samenspraak met betrokken partijen worden de vragen verder ontwikkeld en gebundeld in thema’s. In november is de presentatie van de Nationale Wetenschapsagenda.

Over de Kenniscoalitie
Minister Bussemaker (OCW), minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dekker (OCW) hebben de Kenniscoalitie de opdracht gegeven om de Nationale Wetenschapsagenda op te stellen. Deze Kenniscoalitie bestaat uit de universiteiten (VSNU), de hogescholen (VH), de universitair medische centra (NFU), KNAW, NWO, VNO-NCW, MKB-Nederland en de instituten voor toegepast onderzoek (TNO/TO2).

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de Wetenschapsagenda en het indienen van vragen.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland. Lees hier meer

Wetenschapsagenda

Wetenschapsagenda

Bij welke economische of maatschappelijke vraagstukken en kansen dient de wetenschap
een bijdrage te leveren aan een antwoord? Samen maken we de Nationale Wetenschapsagenda.