sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Overleg onderhandelaars moet snel duidelijkheid opleveren'

22 maart 2012
'Overleg onderhandelaars moet snel duidelijkheid opleveren'

Ondernemers willen weten waar ze aan toe zijn, pas dan gaan ze weer investeren. Dat bepleit MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel vandaag in het FD. De onderhandelaars van de VVD, het CDA en gedoogpartner PVV moeten nu snel knopen doorhakken over vraagstukken als de woningmarkt, de zorg, de arbeidsmarkt en de pensioenen.

Volgens Biesheuvel willen ondernemers duidelijkheid en een helder verhaal. “Al wordt het één harde klap aan bezuinigingen en hervormingen. Dat is beter dan allemaal kleine stapjes.” Het oplaten van proefballonnetjes, over bijvoorbeeld de woningmarkt en de hypotheekrenteaftrek, moet stoppen. Zo wil MKB-Nederland dat het kabinet mensen met een hypotheek de zekerheid biedt dat er niets verandert. 'Maar prikkel wel dat ze aflossen.'

Samen met VNO-NCW roept MKB-Nederland het de onderhandelaars van het Catshuis op om tempo te maken en snel besluiten te nemen. Alleen dan kunnen de maatregelen nog per 2013 worden ingevoerd. 'Als het kabinet nog twee maanden wacht, is dat niet meer te realiseren.' Volgens Biesheuvel is dat onverstandig. Een verlaging van de Nederlandse kredietrating ligt nog altijd op de loer. In geval van afwaardering gaat ons land miljarden meer rente betalen. Dat is 'het allerslechtste scenario voor Nederland'.

Eerder gaf Hans Biesheuvel de onderhandelaars al de volgende boodschap mee (bekijk het filmpje):

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Word lid van MKB Nederland

Word lid van MKB Nederland

Lid worden of eerst meer informatie? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.