sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Biesheuvel voorzitter Ondernemersklankbord

02 april 2012
Biesheuvel voorzitter Ondernemersklankbord

Hans Biesheuvel wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Ondernemersklankbord. Ondernemersklankbord zet ervaren oud-ondernemers in om ondernemers die tegen problemen oplopen te helpen. Zo kan worden voorkomen dat deze bedrijven het niet redden.

Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland en zelf jarenlang ondernemer: “Ondernemen is het mooiste wat er is, maar zeker niet het makkelijkste en vaak onzeker. Daarom is het goed dat ervaren rotten hun kennis inzetten om ondernemers te helpen bij moeilijker tijden in hun bedrijf. Niemand heeft er wat aan als een bedrijf verdwijnt. We hebben ondernemers hard nodig om bij te dragen aan onze welvaart en werkgelegenheid.”

Startende ondernemers vormen een belangrijke doelgroep voor Ondernemersklankbord. De reden is volgens Biesheuvel simpel: ‘Als er 80.000 starters zijn op jaarbasis, zijn deze goed voor 75.000 nieuwe bedrijven. Het is de belangrijkste banenmotor in onze samenleving!”

Ook zijn adviezen mogelijk over bedrijfsvoering, bedrijfsoverdracht en financiĆ«le kwesties. Dat laatste onderstreept Biesheuvel. “Ook bij zwaar weer in het bedrijf kan een ondernemer bij ons terecht. Gebleken is dat als een van onze adviseurs vroegtijdig wordt betrokken, in 2 van de 3 gevallen de zaak vlot wordt getrokken en het bedrijf weer toekomst heeft. Zo behouden we jaarlijks duizenden arbeidsplaatsen.” Bij iets minder dan de helft van de adviezen ging het vorig jaar over faillissementspreventie.

Ongeveer 300 adviseurs helpen per jaar 3.000 ondernemers en ZZP’ers. De adviseurs zijn ondernemers, managers en specialisten met ruime ondernemerservaring, vaak op directieniveau. Ze krijgen een kleine onkostenvergoeding voor hun werk voor Ondernemersklankbord en stellen hun tijd, ondernemerskennis en -ervaring en hun netwerken geheel belangeloos ter beschikking. “Daardoor zijn ze neutraal en onafhankelijk”’ aldus Biesheuvel.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Volg MKB-Nederland op Twitter

Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland. Lees hier meer