sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Ondernemers prijzen moed politiek

26 april 2012
Ondernemers prijzen moed politiek

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland prijzen het pakket dat VVD, CDA, CU, D66 en GroenLinks vandaag hebben opgesteld. De Nederlandse politiek laat zich hier van zijn beste kant zien door zich in moeilijke tijden te verenigen.

De maatregelen stellen de financiële stabiliteit van Nederland veilig en dragen bij aan het herstel van ons internationale imago. Bovendien worden hervormingen doorgevoerd op het gebied van woningmarkt en arbeidsmarkt. De pijn van het akkoord wordt verdeeld, waarbij ook de ondernemers hun aandeel moeten en zullen leveren.

8 reacties op dit bericht

Uit jullie reactie hierop blijkt eens te meer dat jullie beter de "k" van kleinbedrijf beter weg kunnen halen! Dat de btw nog verder verhoogd wordt zal de doodsteek betekenen voor veel kleine bedrijven in het ambacht en detailhandel. De fotografie waarin ik al 30 jaar zelfstandig ben en trouw btw moet afdragen zal verder in het nadeel gedrongen worden t.o.v. de " 06-fotografen" die vanuit de achterdeur werken en waar je je twijfels kunt hebben over de fiscale afdrachten.

reactie door jos g. op donderdag 26 april @ 23:35 uur

6 maanden ww betalen, lekker als er geen werk meer is voor een werkgever, wat heeft het dan voor nut en hoe te betalen.
geen mensen in vaste dienst dus

reactie door dirk van berchum op donderdag 26 april @ 23:47 uur

Is MKB niet een branche-organisatie die ook voor het kleinbedrijf is? Als de economie slechter wordt en we dus mensen moeten ontslaan, zouden we als ondernemer persoonlijk failliet kunnen gaan, omdat we 6 maanden salaris door moeten betalen. MKB prijst deze beslissing???????

reactie door anja op vrijdag 27 april @ 13:34 uur

MKB Nederland verliest weer eens de keten uit het oog! B2B komt er inderdaad best goed vanaf (mits ze geen mensen ontslaan), maar uiteindelijk moet ergens 'nieuw geld' de keten in en dat valt of staat toch bij de B2C bedrijven. En juist deze laatsten komen met een plotselinge BTW verhoging, midden in een boekjaar en zonder afdoende tijd om dit voor te bereiden, voor gigantische problemen te staan! Op bestaande voorraad kan per direct 2% verlies worden ingeboekt en van de toch al krappe marge kan waarschijnlijk ook nog eens 2% worden opgedoekt, want reken maar dat de groten waar tegenop geconcurreerd moet worden die prijzen gewoon op x,99 laten... Nog maar niet te spreken over de kosten van (kassa)software aanpassingen en het herprijzen van alle artikelen.

Dank je wel MKB dat jullie zonder licht te werpen op deze nekslag voor jullie achterban de politiek deze hele week pluimpjes toe bleven steken.

reactie door ex-projectleider mkb nederland op vrijdag 27 april @ 14:34 uur

Vraagje. Welke ondernemers prijzen de moed en steunen dit akkoord ?. BTW verhoging petekent daling koopkracht. Ik hoef u toch niet te vertellen wat de dalende koopkracht de afgelopen jaren met de omzetten van de kleine ondernemingen heeft gedaan. Zo niet, ga eens een gesprek aan met mensen van de BBZ. Het aantal aanvragen neemt nu al schrikbarende vormen aan. O ja, ook voor mij geldt, geen personeel meer in mijn zaak.

reactie door jan op zaterdag 28 april @ 11:35 uur

onbegrijpelijk , idioot en vooral funest voor de economie. Werkgevers gaan geen werknemers meer in dienst nemen. Leven de politici soms in een fantasiewereld ?
Ik snap werkelijk niet waarom MKB deze beslissing prijst ??????

reactie door roos op zondag 29 april @ 16:21 uur

Slaat nergens op kijk maar naar de volgende link http://www.nu.nl/economie/2795016/ondernemers-niet-eens-met-plannen-catshuis.html.
mkb is het niet waard om deze naam te dragen

reactie door mkb op zondag 29 april @ 18:05 uur

MKB Nederland is voor kleine ondernemers een waardeloze organisatie. Moet vandaag Henk Bleker opkomen voor onze belangen door in het AD te zeggen dat het nieuwe ontslagrecht (met zes maanden ww doorbetalen) desastreus is voor kleine bedrijven? WAAROM HOREN WE NIETS VAN MKB NEDERLAND IN DE PERS? Als ik Google op MKB Nederland en ontslagrecht dan is het laatste bericht uit 2009. En ook op jullie website oorverdovend stil. Wel mooie doelen voor 2011 op deze site, maar wat hebben jullie bereikt?

reactie door gerard v op zaterdag 12 mei @ 9:16 uur

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.