sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Ondernemersorganisaties leggen Europa concrete voorstellen lastenverlichting voor

08 juni 2012
Ondernemersorganisaties leggen Europa concrete voorstellen lastenverlichting voor

Tijdens een netwerkbijeenkomst van kantoor Brussel met vertegenwoordigers van aangesloten brancheorganisaties reikten MKB-Nederland en VNO-NCW gisteren de brochure ‘Better Regulation for Better Business’ uit aan de Europese Commissie. De brochure bevat 23 zeer concrete voorstellen om administratieve lasten te verlichten en knelpunten in bestaande en voorgenomen EU regelgeving op te lossen. De knelpunten zijn aangeleverd door aangesloten brancheorganisaties en bedrijven.

De lijst van knelpunten bevat voorbeelden van (zware) administratieve lasten, zoals ondoenlijke etiketteringseisen voor bakkers, slagers en restaurant, dubbele inspectie van eieren in supermarkten en een informatieplicht voor woonwinkels over de herkomst van hout. Daarnaast wordt de Commissie in een aantal voorstellen verzocht concept regelgeving te wijzigen of zelfs in te trekken. Ook bevat de brochure voorbeelden waarbij regelgeving - in de staal- en reclycing sector - niet alleen onnodig hoge lasten veroorzaakt, maar zelfs conflicteert met duurzaamheidsdoelstellingen die de Commissie zelf propageert.

Jonathon Stoodley, hoofd van de unit Simplification van de Europese Commissie, sprak zijn waardering uit voor de brochure en in het bijzonder voor de helderheid van de knelpunten. De brochure past perfect in de huidige regeldrukaanpak van de Commissie, die ‘business driven’ moet zijn. Tevens zegde hij toe na de zomer per knelpunt feedback te geven.

Tijdens de drukbezochte netwerkbijeenkomst met als thema ‘regeldruk’ kwam een aanzienlijk aantal nieuwe Europese knelpunten ter tafel. Ter plekke werd besloten, en toegezegd aan Stoodley, dat een nieuwe set voorstellen opgesteld zal worden voor het eind van dit jaar.

> brochure 'Better Regulation for Better Business'

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Vertrouwenslijn Afpersing: 0800 - 2800 200

Vertrouwenslijn Afpersing:               0800 - 2800 200

Bent u afgeperst? Bel de Vertrouwenslijn Afpersing 0800 - 2800 200.
En verspreid het nummer aan collega-ondernemers via social media (Twitter, LinkedIn), e-mail of per woord.

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.