Ondernemersagenda voor herstel en groei
Word Lid
MKB-Nederland, dat ben jij

Jouw stem in Den Haag


Kennis van ondernemerszaken


Ondernemen doe je niet alleen


 

Column
04-10-2023
Circulaire economie: brug bouwen terwijl je er overheen loopt
De circulaire economie lijkt nog ver weg, maar de verkiezingen bieden nieuwe kansen.
Project

Het zijn bijzondere tijden. Veel ondernemers hebben moeite om financieel de regie te houden. Ze kampen met tegenvallende omzetten of kunnen het benodigde personeel niet vinden. En wanneer ondernemers op zoek gaan naar hulp moeten ze zich maar net een weg weten te banen door het woud van regelingen en instanties. Het kan natuurlijk ook zijn dat een medewerker kampt met geldzorgen en je daar als werkgever iets aan wil doen.

19-09-2023
Prinsjesdagnieuwsbrief 2023
Deze publicatie bevat een eerste overzicht voor ondernemers van de plannen voor komend jaar, lopende zaken en het economisch beeld zoals vandaag, Prinsjesdag 2023, door het kabinet bekendgemaakt.
Waar MKB-Nederland voor staat

Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Ruim een eeuw geleden is MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland.

Word Vriend van MKB-Nederland

• Wij komen op voor jouw ondernemersbelang
• Steun onze boodschap en activiteiten

 

Hulp & Advies

Ondernemen doen we samen, ook als het even lastig is. MKB-Nederland werkt samen met diverse organisaties die ondernemers een stapje verder helpen. Bijvoorbeeld als er sprake is van fraude, afpersing of wanneer er een klankbord nodig is.

Blog voorzitter Jacco Vonhof

In verkiezingstijd gaat het vooral over verdelen en niet over eerlijk verdienen, schrijft MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof in zijn blog. 'Elke ondernemer echter weet dat je het eerst moet verdienen voordat je het kunt uitgeven.'