‘Blij met CDA-amendement voor betere aanbesteding’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-11-2020

MKB-Nederland is blij met het CDA-amendement om jaarlijks 1,5 miljoen euro vrij te maken voor het programma Vervolg Beter Aanbesteden. CDA-Kamerleden Hilde Palland en Mustafa Amhaouch hebben dat woensdag ingediend tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Obstakels

De ondernemersorganisatie heeft eerder in een gezamenlijke brief met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan staatssecretaris Keijzer ook al om budget gevraagd voor dit belangrijke programma. Juist in deze crisis is een goed lopend inkoopproces noodzakelijk om verdere vraaguitval te voorkomen en de economie in de benen te houden. Voorzitter Jacco Vonhof: ‘Mkb-ondernemers hebben nog steeds last van zaken als hoge tenderkosten, onduidelijke criteria, het clusteren van opdrachten waardoor ze buiten de boot vallen, en overheden die nog steeds uitsluitend op laagste prijs inkopen. Met het programma kunnen we samen met opdrachtgevers de aanbestedingspraktijk verbeteren.’

 

In de startblokken

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben samen met EZK, de VNG en de Unie van Waterschappen het programma Vervolg Beter Aanbesteden ontwikkeld om deze knelpunten aan te pakken en om samenwerking, innovatie en doelmatigheid te stimuleren. ‘We staan al een tijdje in de startblokken om met het programma aan de slag te gaan’, zegt Vonhof. ‘Alleen de financiering was nog een struikelblok, dus dit amendement komt voor ons als geroepen.’ De ondernemersorganisatie roept de overige fracties op het amendement komende dinsdag met brede steun aan te nemen.