MKB NederlandMKB Nederland

Vacatures bij MKB-Nederland

MKB-Nederland is altijd op zoek naar enthousiaste collega’s die zich willen inzetten voor het belang van het midden- en kleinbedrijf. Op deze pagina vindt u de actuele vacatures. Open sollicitaties zijn ook altijd van harte welkom. U kunt deze sturen naar Karlo Drenkelford

Op dit moment zoeken wij een stagiair bij VNO-NCW en MKB-Nederland – afdeling Milieu, Energie, Ruimtelijke Ordening, Transport, Infrastructuur

Startdatum: in overleg
Duur: Maximaal 5 maanden

Voor wie?
Jij bent een ondernemende en enthousiaste bachelor- of masterstudent. Je hebt aantoonbare ambitie én belangstelling voor ondernemerschap, de politieke wereld en een duidelijk doel voor ogen: het hoogste bereiken. Samenwerken in een resultaatgerichte omgeving haalt het beste in je naar boven. Ben jij ambitieus, leergierig, neem je graag het initiatief en heb je affiniteit met energie en verduurzaming? Kom dan stage lopen bij VNO-NCW en MKB-Nederland.

Werkzaamheden
Je draagt bij aan de belangenbehartiging van het Nederlandse bedrijfsleven op het terrein van energie en duurzaamheid.

De belangrijkste activiteiten zijn:
• Analyseren van politieke speelveld en de besluitvormingsprocedures in de Eerste en Tweede Kamer op de voor het Nederlands bedrijfsleven relevante onderwerpen.
• Onderzoek ter voorbereiding van formulering beleidsstandpunten.
• Ondersteunen van stafmedewerkers bij uitvoering van belangenbehartiging
• Beantwoorden van informatieverzoeken van leden.

Profiel
Wij zoeken een ambitieuze student(e) met affiniteit voor ondernemerschap en het raakvlak met het politieke en publieke speelveld.
• WO opleiding (politicologie, rechten, economie of vergelijkbaar)
• Analytisch; je bent in staat snel tot de kern van de zaak te komen.
• Resultaatgericht, efficiënt, proactief Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (spreek- en schrijfvaardigheid)
• Affiniteit met milieu- energie- en verduurzamingsvraagstukken

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 15 oktober 2015 naar goede@vnoncw-mkb.nl. Voor meer informatie: 070-3490324.

Beleidsmedewerker voor ICC Nederland

ICC Nederland, onderdeel van ICC The world business organization, heeft op haar bureau in Den Haag een vacature voor de functie van Beleidsmedewerker m/v (fulltime) die actief een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse afdeling van ICC.

ICC zet zich in voor een goed klimaat voor internationaal zakendoen en voor eerlijke concurrentie. Medewerkers van ICC zijn werkzaam in een complexe internationale werkomgeving en hebben affiniteit met het bedrijfsleven en voor ICC relevante politieke thema's. Naast de belangenbehartiging gebruiken ondernemers over de hele wereld ICC's regels en standaarden voor de hele cyclus van internationaal zakendoen.
ICC Nederland is een van 90 national committees, een compact, dynamisch kantoor dat verantwoordelijk is voor belangenbehartiging, het coördineren van de Nederlandse beleidsagenda, het informeren van haar leden het organiseren van seminars en trainingen.

Op dit moment heeft ICC Nederland een vacature voor een beleidsmedewerker m/v (fulltime). Kijk op de website voor  meer informatie. Reageren voor 18 oktober.

MKB Trends 2016

MKB Trends 2016

De wereld verandert in rap tempo. Ondernemers moeten inspelen op veranderingen. Ondernemersplatform Dutch Network Group, waar MKB Servicedesk onder valt, komt met het MKB Trendsrapport 2016: drie grote trends zijn komend jaar belangrijk. Op 1: Ondernemers zijn de nieuwe helden. Lees hier meer.

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.