MKB NederlandMKB Nederland

Vacatures bij MKB-Nederland

MKB-Nederland is altijd op zoek naar enthousiaste collega’s die zich willen inzetten voor het belang van het midden- en kleinbedrijf. Op deze pagina vindt u de actuele vacatures. Open sollicitaties zijn ook altijd van harte welkom. U kunt deze sturen naar Karlo Drenkelford, drenkelfordATvnoncw-mkb.nl.

Vacatures

Op dit moment zoeken wij een

Veelzijdig econoom m/v
(Den Haag)

De functie
In deze functie bij MKB-Nederland en VNO-NCW combineert u verantwoordelijkheid voor de belangenbehartiging op specifieke beleidsdossiers met inbreng van economische analyse op een breed spectrum aan onderwerpen.

U bent verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding, standpuntbepaling en belangenbehartiging van het bedrijfsleven. U bent hierbij verantwoordelijk voor zowel nationale als Europese dossiers. In nauwe samenspraak met de leden zorgt u voor goede, conceptueel gedragen probleemanalyses en daarop toegesneden realistische, politiek haalbare beleidsoplossingen en maatregelen. Daarbij weet u standpunten goed te communiceren naar de leden, ministeries, overheden, politiek en Europese instellingen en draagt u zorg voor de lobby gericht op het realiseren van de gewenste beleidsveranderingen.
Uw werkterrein zal in overleg bepaald worden binnen het team Algemeen economisch beleid, waarbij onder meer financieringsvraagstukken, regelgeving financiƫle sector, gezondheidszorg en begrotingsbeleid aandachtsgebieden zijn.

Daarnaast verzorgt u op basis van gedegen analyse de economische onderbouwing van de door collega’s, teammanager en leden in te nemen standpunten. U bent zowel kwalitatief als kwantitatief betrokken bij de beleidsvoorbereiding op tal van economische onderwerpen. U werkt daarbij samen met collega’s binnen het eigen team en, afhankelijk van de achtergronden en onderwerpen, ook met collega’s uit andere teams (o.a. op bedrijfseconomisch, fiscaal, sociaal-economisch en internationaal beleid). Samen met collega’s binnen het team verzorgt u dus het economisch fundament van beleidsstandpunten en stelt u lange termijn analyses en visies op.

Deze functie impliceert veelvuldig overleg met (grote) bedrijven en branches over in te nemen standpunten, maar ook met (top)ambtenaren, Kamerleden en Europarlementariƫrs en internationale organisaties zoals BUSINESSEUROPE .

Uw profiel

  • U bent een academische opgeleid excellent econoom en hebt relevante werkervaring met economische analyse en onderzoek en op (een van) de genoemde beleidsterreinen; u beschikt over een scherp analytisch werk- en denkvermogen;
  • U heeft affiniteit met de beleidsinhoudelijke behoeften en knelpunten van het bedrijfsleven;
  • U heeft strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen, weet deze samen te brengen en tot heldere standpunten en ondernemersgerichte oplossingen te komen;
  • Uw werkwijze staat bekend als proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk, zowel in voorbereiding als in resultaat en u hebt een nieuws- en leergierige instelling;
  • U beschikt over goede communicatieve vaardigheden, een vlotte pen, onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht en weet standpunten goed te communiceren naar de leden, ministeries, overheden, politiek en Europese instellingen;
  • U heeft goed gevoel voor/ bent bekend met politieke en bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen (nationaal en Europees).

Plaats in de organisatie
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de beleidsmatige expertise uit beide organisaties gebundeld in de directie Beleid en onderverdeeld in zes expertiseteams. U maakt deel uit van het team Algemeen economisch beleid, onderwijs, innovatie en gezondheidszorg. De standplaats is Den Haag.

Arbeidsvoorwaarden
Deze vacature betreft een interessante, veelzijdige maar ook veeleisende baan voor het toptalent van Nederland met een behoefte aan verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid en creativiteit die het verschil willen maken. U bepaalt vanuit deze rol mede de richting voor het brede scala van het Nederlandse bedrijfsleven, uiteenlopend van zelfstandig ondernemers, mkb-bedrijven tot grote (multinationale) ondernemingen en die rol is uniek.
De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Informatie en sollicitatie
Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met mevrouw Guusje Dolsma (teammanager) (070-3490230 / dolsmaATvnoncw-mkb.nl).

Uw sollicitatie en Curriculum Vitae stuurt u uiterlijk 7 september 2014 per e-mail naar
VNO-NCW/MKB-Nederland, ter attentie van mr. Th. van Huystee (070-3490369 / huysteeATvnoncw-mkb.nl).

Misbruik naam MKB-Nederland

Misbruik naam MKB-Nederland

Wees alert op zogenaamde facturen en aanbiedingen namens MKB-Nederland.
Helaas wordt de term 'MKB' en een variant op ons logo regelmatig gebruik voor bewuste misleiding van ondernemers. Ga hier na of u daadwerkelijk te maken heeft met MKB-Nederland.

Resultaat 2013 inzet 2014

Resultaat 2013 inzet 2014

Bekijk hier wat MKB-Nederland in 2013 heeft bereikt en onze doelen voor dit jaar.