sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Vacatures bij MKB-Nederland

MKB-Nederland is altijd op zoek naar enthousiaste collega’s die zich willen inzetten voor het belang van het midden- en kleinbedrijf. Op deze pagina vindt u de actuele vacatures. Open sollicitaties zijn ook altijd van harte welkom. U kunt deze sturen naar Karlo Drenkelford

Vacature

Het Brusselse kantoor van VNO-NCW en MKB-Nederland is voor de periode van 1 februari t/m 30 juni 2015 op zoek naar een enthousiaste en gedreven stagiair(e).

Kantoor Brussel
Ten behoeve van de behartiging van de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie, hebben VNO-NCW en MKB-Nederland een gezamenlijk kantoor in Brussel. Van daaruit worden contacten onderhouden met o.a. de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, collega-werkgeversorganisaties uit andere EU-lidstaten en met de Europese koepels van werkgeversorganisaties zoals BUSINESSEUROPE en UEAPME.

Opdrachtomschrijving
De stagiair(e) zal tijdens de stageperiode onder andere de volgende activiteiten verrichten:

  • Monitoren van de besluitvormingsprocedures van de EU en het screenen van de Europese actualiteiten op de voor het Nederlands bedrijfsleven relevante punten
  • Ondersteunen van de stafleden van kantoor Brussel (o.a. bijstaan in de lobby, schrijven van artikelen)
  • Het bijwonen en het verslagleggen van commissievergaderingen van het Europees Parlement
  • Beantwoorden van informatieverzoeken van leden etc.

Gedurende de stageperiode zal de stagiair(e) actief begeleid worden. Hierbij zal er o.a. achtergrondinformatie worden gegeven omtrent de dagelijkse praktijk van de Europese instellingen. De stagebegeleider zal feedback geven over het functioneren van de stagiair tijdens de voortgang van de stage. In overleg is het mogelijk om eigen accenten aan te brengen in de invulling van de stage.

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (derde jaar bachelor of master) die tijdens de gehele stageperiode ingeschreven staat bij een Nederlandse onderwijsinstelling. Affiniteit met, en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlands bedrijfsleven zijn absoluut een pre.

De vergoeding en onkostenvergoeding zullen nader worden overeengekomen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Bram Borgman (borgman@vnoncw-mkb.nl; +32 2 510 08 72) of Eric Gilbers (gilbers@vnoncw-mkb.nl; +32 2 510 08 74).

Uw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk voor donderdag 19 november 2014 via brussel@vnoncw-mkb.nl of op onderstaand adres.

VNO-NCW / MKB-Nederland
Archimedesstraat 5, bus 4
B-1000 Brussel
Belgiƫ

Resultaat 2013 inzet 2014

Resultaat 2013 inzet 2014

Bekijk hier wat MKB-Nederland in 2013 heeft bereikt en onze doelen voor dit jaar.

Week van de Veiligheid

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid gaat weer van start, van 6 tot en met 12 oktober