MKB NederlandMKB Nederland

Vacatures bij MKB-Nederland

MKB-Nederland is altijd op zoek naar enthousiaste collega’s die zich willen inzetten voor het belang van het midden- en kleinbedrijf. Op deze pagina vindt u de actuele vacatures. Open sollicitaties zijn ook altijd van harte welkom. U kunt deze sturen naar Karlo Drenkelford, k.drenkelford@mkb.nl.

Vacature
Kantoor Brussel VNO-NCW en MKB-Nederland zoekt een stagiair(e)

Het Brusselse kantoor van VNO-NCW en MKB-Nederland is voor de periode van 1 september 2014 t/m 31 januari 2015 op zoek naar een enthousiaste en gedreven stagiair(e).

Kantoor Brussel
Ten behoeve van de behartiging van de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie, hebben VNO-NCW en MKB-Nederland een gezamenlijk kantoor in Brussel. Van daaruit worden contacten onderhouden met o.a. de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, collega-werkgeversorganisaties uit andere EU-lidstaten en met de Europese koepels van werkgeversorganisaties zoals BUSINESSEUROPE en UEAPME.

Functieomschrijving
De stagiair(e) zal tijdens de stageperiode onder andere de volgende activiteiten verrichten:

  • Monitoren van de besluitvormingsprocedures van de EU en het screenen van de Europese actualiteiten op de voor het Nederlands bedrijfsleven relevante punten.
  • Ondersteunen van de stafleden van kantoor Brussel (o.a. bijstaan in de lobby, schrijven van artikelen).
  • Het bijwonen en het verslagleggen van commissievergaderingen van het Europees Parlement.
  • Beantwoorden van informatieverzoeken van leden enz.

Gedurende de stageperiode zal de stagiair(e) actief begeleid worden. Hierbij zal er onder meer achtergrondinformatie worden gegeven over de dagelijkse praktijk van de Europese instellingen. De stagebegeleider zal feedback geven over het functioneren van de stagiair tijdens de voortgang van de stage. In overleg is het mogelijk om eigen accenten aan te brengen in de stage.

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (derde jaar bachelor of master) die tijdens de gehele stageperiode ingeschreven staat bij een Nederlandse onderwijsinstelling. Affiniteit met, en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlands bedrijfsleven zijn absoluut een pré.
De vergoeding en onkostenvergoeding zullen nader worden overeengekomen.
 
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Bram Borgman (borgman@vnoncw-mkb.nl ;
+32 2 510 08 72) of Eric Gilbers (gilbers@vnoncw-mkb.nl ; +32 2 510 08 74).

Uw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk op donderdag 15 mei 2014 via brussel@vnoncw-mkb.nl of per post op onderstaand adres.

VNO-NCW / MKB-Nederland
Archimedesstraat 5, bus 4
B-1000 Brussel
België
ovv stage kantoor Brussel

Informatie voor cao-onderhandelaars

Informatie voor cao-onderhandelaars

 Jaarlijks presenteren MKB-Nederland, VNO-NCW en AWVN aan het eind van het jaar een notitie met aandachtspunten voor de inzet van het arbeidsvoorwaardenoverleg in het jaar daarop. 

Resultaat 2013 inzet 2014

Resultaat 2013 inzet 2014

Bekijk hier wat MKB-Nederland in 2013 heeft bereikt en onze doelen voor dit jaar.