BGNU

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

BGNU staat voor Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen: de ruim 80 uitvaartondernemingen - van klein tot groot - die lid zijn van BGNU, zijn in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg.
BGNU maakt zich sterk voor kwalitatief goede uitvaartzorg en behartigt vanuit die gedachte de belangen van haar leden.

 

Lobby

BGNU luistert naar haar leden en weet wat er in de uitvaartzorg speelt. Wij vertalen dat in heldere standpunten over kwesties die de uitvaartbranche raken. Samen met andere organisaties in de uitvaartbranche brengt BGNU die in in overleggen met de overheid en bij cao-onderhandelingen.

 

Kwaliteitsborging

Uitvaartzorg moet goed gaan; ook als er niemand toekijkt. BGNU-leden zijn in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Als branchevereniging zorgt BGNU dat de eisen van het Keurmerk, en het Vakexamen Uitvaartzorg, blijven aansluiten bij de praktijk. En BGNU helpt haar leden om aan die eisen te blijven voldoen; bijvoorbeeld door het organiseren van evenementen waarmee Register Uitvaartverzorgers PE-punten verdienen. BGNU is aangesloten bij de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen.

 

Innovatie

BGNU helpt haar leden om de anticiperen op, en te participeren in ontwikkelingen die op de uitvaartbranche afkomen.

 

Gemak

BGNU is een bron van kennis voor haar leden. Middels het Brancheblad Uitvaartzorg, de BGNU-website en de evenementen die de branchevereniging organiseert. BGNU biedt leden daarnaast diverse voordeelcontracten, modelovereenkomsten, algemene voorwaarden, etc.

 

Netwerk

Ondernemen doe je niet alleen. Tijdens BGNU-evenementen delen leden hun ervaringen met andere uitvaartondernemers. Daar wordt iedereen beter van. BGNU zelf onderhoudt nauwe contacten met andere organisaties in de branche en is vertegenwoordigd in diverse nationale en internationale organisaties.

 

Aanspreekpunt

BGNU is aanspreekpunt voor de overheid, maar ook voor andere partijen zoals de pers. BGNU geeft graag reactie op de actualiteiten die spelen in de uitvaartbranche. Zowel voor vragen over het BGNU-standpunt als voor feitelijke informatie kunt u zich wenden tot onze directeur Brigitte Wieman (info@bgnu.nl of 070 – 364 75 00).

 

Meer informatie over BGNU kunt u vinden op de website

 

 

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen
Postbus 171
3960 BD  Wijk bij Duurstede
Tel 070 - 364 75 00
E-mail info@bgnu.nl