Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
20-11-2017

MKB-Nederland en VNO-NCW verwelkomen het besluit van de EU dat Amsterdam de nieuwe locatie wordt van het Europees Medicijn Agentschap.

17-11-2017

HM Koningin Máxima brengt vandaag vrijdag 17 november, een bezoek aan het Delftse mkb-bedrijf Octatube. Het is een van de hoogtepunten van de Dag van de Ondernemer, die voor de tweede keer op initiatief van MKB-Nederland wordt gevierd om ‘gewone’ ondernemers te bedanken voor hun buitengewone bijdrage aan economie, werkgelegenheid en welzijn. Eerder deze week ontving minister-president Mark Rutte al drie ondernemer in het Torentje en bracht minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel een werkbezoek aan Robot Care Systems in Den Haag.

17-11-2017

Ondernemers verwachten volgend jaar een verdere groei van de omzet, de werkgelegenheid en de investeringen. Ook de verwachting over de export is positief.

16-11-2017

Ook het Nederlandse bedrijfsleven wil kinderarbeid zo snel mogelijk de wereld uit. Dat vraagt om een concrete aanpak.

16-11-2017

‘Kleine ondernemers en consumenten moeten op een laagdrempelige manier hun recht kunnen blijven halen. Daarom moeten de aangekondigde bezuinigingen op de geschillencommissies worden teruggedraaid en moeten de griffierechten omlaag.’ Dat zegt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, vooruitlopend op de behandeling van de Justitiebegroting 2018.

10-11-2017

Koningin Máxima is vrijdag 17 november in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering aanwezig bij de presentatie van het jaarbericht 2017 ‘Staat van het MKB’, samen met de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen. De presentatie vindt plaats op de ‘Dag van de Ondernemer’ bij familiebedrijf Octatube in Delft.

07-11-2017

Malware (30 procent), ransomware (17 procent) en phishing (10 procent) zijn de meest voorkomende vormen van cybercrime waardoor mkb-ondernemers worden getroffen. In totaal zegt 1 op de 5 ondervraagde mkb’ers wel eens het slachtoffer geweest van cybercriminaliteit.

01-11-2017

Het nieuwe kabinet moet samen met ondernemers nauwkeurig in kaart brengen wat de effecten zijn van verhoging van het lage btw-tarief, en waar die met name neerslaan.

31-10-2017

Het opruimen van met asbest verontreinigd staalgrit waardoor veel werkzaamheden bij bedrijven stil lagen, kan veilig beginnen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van de inspectie SZW dat dinsdag 31 oktober is gepubliceerd.

31-10-2017

De voorgenomen wijziging van de Wet Markt en Overheid draagt niet effectief bij aan een eerlijker concurrentieverhouding tussen overheidsdiensten en het bedrijfsleven.

31-10-2017

Werkgevers en werknemers moeten tijdig met elkaar in gesprek over duurzame inzetbaarheid tot het pensioen.

27-10-2017

Ook in het tweede kwartaal van 2017 is het aantal banen dat werkgevers bieden voor mensen met een arbeidsbeperking gegroeid.

26-10-2017

Werkgevers houden wel degelijk rekening met de belasting van werknemers door nachtdiensten, bijvoorbeeld door slimmer te roosteren of werktijden aan te passen.

25-10-2017

Werkgevers zien wel degelijk het belang in van de duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers, maar dan moeten ouderen wel goedkoper worden ten opzichte van hun jongere collega's.

24-10-2017

'Het is een goede zaak dat eerdere voorstellen tot wijziging van de detacheringsrichtlijn zijn aangepast na klachten van Europese ondernemingsorganisaties.' Dat stellen MKB-Nederland en VNO-NCW in een reactie op een maandagavond in Luxemburg bereikt akkoord tussen de Europese ministers van Sociale Zaken.

20-10-2017

Roche Diagnostics uit Almere is dit jaar het Vitaalste Bedrijf van Flevoland, digitale dienstverlener WUA uit Amsterdam van Noord-Holland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs onlangs aan respectievelijk hr-adviseur Mariska Mellegers en WUA-oprichters Klaas en Henk Kroezen.

11-10-2017

Dit jaar viert MKB-Nederland wij de tweede Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november. Een dag om ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

10-10-2017

MKB-Nederland ziet veel van haar eigen agenda terug in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Er komt lastenverlichting voor het mkb en de loondoorbetalingsplicht bij ziekte wordt voor kleine bedrijven aangepakt.