Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-03-2017

MKB-Nederland wil ook in Europa een structurele MKB-Toets op regels. Woensdag overhandigde voorzitter Michaël van Straalen de lobbybrochure 2017 aan de nieuwe Permanent Vertegenwoordiger van Nederland in Brussel, Robert de Groot.

22-03-2017

Het pleidooi van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) om bij de Brexit een tijdelijke douane-unie van drie jaar in te stellen is een interessant idee, dat het verdient om bestudeerd te worden, vinden MKB-Nederland en VNO-NCW.

20-03-2017

Investeren in vernieuwende zorg. Dát moet een nieuw kabinet doen volgens beroeps- en patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en zorgverleners, publieke gezondheidsdiensten en zorgverzekeraars. Vandaag presenteerden zij een gezamenlijke 'agenda voor de zorg' met zeven concrete punten. MKB-Nederland en VNO-NCW ondersteunen de visie.

16-03-2017

De verkiezingsuitslag drukt een duidelijke wens uit voor een stabiel Nederland te midden van een onrustige wereld. 'Er zijn duidelijke coalities mogelijk, al zal dit flexibiliteit vragen van alle deelnemers aan zo'n coalitie.'

15-03-2017

'De zelfstandigenaftrek is belangrijk voor zzp’ers voor noodzakelijke investeringen en reserveringen. Bovendien kunnen ondernemers geen aanspraak maken op zaken als ww.

14-03-2017

Werkgevers kunnen eisen stellen aan het dragen van politieke, filosofische of religieuze tekens op de werkvloer, zoals een hoofddoek. Dat blijkt uit een afspraak van het Europees Hof van Justitie.

14-03-2017

“Boter bij de vis.” Niet alleen warme woorden voor het mkb in verkiezingsprogramma’s, maar straks ook echt daden." Dat zegt Michaël van Straalen, de voorzitter van MKB-Nederland vandaag in een interview met het Financieele Dagblad.

13-03-2017

MKB-Nederland en VNO-NCW houden de situatie die is ontstaan als gevolg van de diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland van afgelopen weekeinde, nauwgezet in de gaten. Dit met oog op de economische belangen.

10-03-2017

MKB-Nederland feliciteert Han Busker met zijn benoeming tot voorzitter van de FNV en ziet uit naar een constructieve samenwerking met hem.

08-03-2017

In het Regeerakkoord moeten afspraken komen over grootschalige woningbouw op verouderde terreinen in steden. MKB-Nederland en VNO-NCW steunen dit manifest dat aansluit op NL Next Level.

07-03-2017

De opbouw van pensioen in eigen beheer wordt definitief stopgezet. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een wetsvoorstel van staatssecretaris Wiebes van Financiën.

06-03-2017

Een nieuw kabinet moet digitale vaardigheden gaan embedden in het onderwijs. Nederland moet nu stappen zetten. 'Anders zetten we een hele basisschoolgeneratie op achterstand.'

02-03-2017

Sollicitanten van boven de 50 jaar kunnen vanaf vandaag een aanbevelingsbrief van voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland meesturen met hun sollicitatiebrieven.

02-03-2017

Het mkb is kwetsbaar voor cybercriminelen. De kennis over beveiliging en risico's is onvoldoende, blijkt uit onafhankelijk onderzoek. Een Digital Trust Centre voor het mkb is dus hard nodig.

02-03-2017

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf willen niets liever dan mensen in vaste dienst nemen, maar dan moeten wel de regels bij ziekte en voor ontslag worden aangepakt. Dat zegt MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen donderdag in De Telegraaf.

28-02-2017

MKB-Nederland ondersteunt de oproep van de Autoriteit Consument en Markt om ondernemers beter te beschermen tegen het fenomeen lijnkaping, ook wel slamming genoemd.

23-02-2017

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat de Trade Facilitation Agreement (TFA) van de World Trade Organization zal worden uitgevoerd, nu twee derde van de WTO-leden het akkoord hebben geratificeerd.

16-02-2017

Ondernemers zijn 2017 vol vertrouwen begonnen. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, kwam uit op 14,7.