Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Vandaag

Er moet na de Brexit een douane-unie komen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Dat hebben MKB-Nederland en VNO-NCW donderdag gezegd tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de gevolgen van de Brexit. Zo’n unie houdt in dat er geen tarieven worden geheven. Grensformaliteiten zullen er echter wel komen.

16-04-2018

Het kabinet moet meer werk maken van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het rapport van de Inspectie van het Onderwijs over de jaren 2016 en 2017.

16-04-2018

Werkgevers en werknemers kunnen vanaf nu hun bedrijf weer inschrijven voor de zesde editie van de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland.

12-04-2018

MKB-Nederland is enthousiast over het initiatief van ANBO en Ervaren Jaren: een banensite voor 45plussers en roept werkgevers op hun vacatures ook daar te plaatsen.

11-04-2018

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat een meerderheid in de Tweede Kamer tegen extra drempels voor het verkrijgen van een exportkredietverzekering heeft gestemd.

11-04-2018

Het is goed dat het kabinet prioriteit geeft aan woningbouw, maar deze opgave moet deel uitmaken van een integrale visie op de fysieke leefomgeving.

09-04-2018

Met 'laagopgeleid' plak je meteen een label op iemand. Het moet gaan om goed opgeleid, passend bij ieders eigen talenten en ambities.

09-04-2018

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn ontevreden over het concept-wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans van minister Koolmees. Anders dan in het Regeerakkoord aangekondigd wordt het werkgeverschap hiermee niet aantrekkelijker.

04-04-2018

Betalingsgedrag gemeenten vormt vaak probleem voor mkb-ondernemers. MKB-Nederland juicht samenwerking Bank Nederlandse Gemeenten (BNG Bank) en factoringbedrijf Voldaan Public dan ook toe.

29-03-2018

De 29-jarige Anne Pleun van Eijsden is met haar start-up On the Rocks - notitieboeken van steenafval - de winnaar van de MKB Export Award 2017.

29-03-2018

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd met de komst van de nieuwe investeringsbank Invest-NL. Deze moet wel op voldoende afstand van de politiek komen te staan.

27-03-2018

Het is goed dat het voor werkgevers eenvoudiger wordt om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het voorstel van staatssecretaris Tamara van Ark om een loondispensatie in te voeren in de Participatiewet.

26-03-2018

MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten voor een actieagenda voor de buitenlandse handel om te voorkomen dat de Nederlandse handelspositie inzakt. Deze ligt al jaren op 32 procent van het bruto binnenlands product terwijl landen om ons heen hun aandeel wel lieten groeien.

26-03-2018

MKB-Nederland gaat intensief samenwerken met Betaalme.nu. Mkb-ondernemers krijgen hierdoor meer hulp en voorlichting over sneller betaald krijgen van facturen.

23-03-2018

De overheid mag ondernemerschap niet in de kiem smoren. Dat schrijft een groep Nederlandse ondernemers aan premier Rutte in een brandbrief. Zij noemen de fors hogere ondernemersrendementsbelasting uit het regeerakkoord 'een boete op ondernemen'. Maar ook gemeenten zien ondernemers steeds vaker als melkkoe.

19-03-2018

‘Hoopgevend, maar we zijn er nog niet’. Dat zegt MKB-Nederland in reactie op de maandag door EU-onderhandelaar Barnier gepresenteerde afspraken over een transitie-akkoord met betrekking tot de Brexit.

17-03-2018

De lokale economie in steden en dorpen komt er bekaaid af na de gemeenteraadsverkiezingen. Er is vaak nauwelijks ambitie om banengroei binnen de gemeentegrenzen te stimuleren en onnodige hindernissen voor het bedrijfsleven weg te nemen.

16-03-2018

MKB-Nederland en VNO-NCW willen een ander partnerverlof dan het kabinet nu voorstelt. Dat van SER bijvoorbeeld.