Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Von der Leyen - voorzitter Europese Commissie
18-07-2024

Herbenoeming van Ursula von der Leyen tot voorzitter van de Europese Commissie maakt concurrentiekracht tot eerste prioriteit.

Man in een rolstoel
16-07-2024

Dat het bedrijfsleven vorig jaar voor het eerst de doelstelling van de Banenafspraak niet heeft gehaald, komt voor VNO-NCW en MKB-Nederland niet als een verrassing. De ondernemersorganisaties geven al langer aan dat het voor werkgevers steeds moeilijker is om kandidaten te vinden.

11-07-2024

Op veel terreinen hebben Nederlandse en Duitse bedrijven in de maakindustrie vergelijkbare zorgen. Dat bleek tijdens een werkbezoek van VNO-NCW en haar Duitse zusterorganisatie BDI aan industriepark Chemelot.

08-07-2024

Het nieuwe kabinet moet ondernemers weer de ruimte bieden om te doen waar ze goed in zijn: door o.a. een stevige aanpak van de regeldruk, betere financieringsmogelijkheden, een stabiel en stimulerend fiscaal stelsel en door ervoor te zorgen dat werken meer loont.

27-06-2024

Twintig procent drinkwater besparen in 2035 ten opzichte van 2016. Dat is de ambitie waar het bedrijfsleven de schouders onder zet.

25-06-2024

Aart van der Gaag neemt na tien jaar afscheid als boegbeeld van het project Op naar de 100.000 banen van MKB-Nederland en VNO-NCW, waarmee zij uitvoering geven aan de Banenafspraak. Met zijn tomeloze inzet en inspiratie is hij de drijvende kracht geweest van het meest succesvolle banenplan van de afgelopen decennia.

21-06-2024

‘Het is goed dat de Rijksoverheid weer meer regie pakt op de ruimtelijke ontwikkeling van ons land’. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op het voorontwerp van de nota Ruimte dat vandaag is gepubliceerd en dat de opmaat is voor de inrichting van ons land komende decennia.

20-06-2024

MKB-Nederland en VNO-NCW starten met een aanbod waarmee zij mkb-ondernemers ondersteunen om tot een pensioenregeling voor hun medewerkers te komen. Maximaal 100 ondernemers kunnen een tegemoetkoming ter waarde van €2.000 krijgen waarmee zij hierover deskundig advies kunnen inkopen.

19-06-2024

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat bestuurders van zware elektrische bestelbussen een jaar langer mogen doorrijden met een B-rijbewijs, zoals demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vandaag heeft bekendgemaakt.

14-06-2024

De geplande versobering van de 30%-regeling - een fiscale regeling die helpt buitenlands talent naar ons land te halen - is slecht voor de toekomst van Nederland.’ Dat blijkt onomstotelijk uit de nieuwe evaluatie van de regeling die vandaag is verschenen,’ aldus ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

14-06-2024

‘Verschillende fiscale regelingen gericht op ondernemers in Box 1 (bijv. met een eenmanszaak) moeten worden omgebouwd naar regelingen die ondernemers helpen door te groeien door te investeren, innoveren en de stap naar werkgeverschap zetten. Dat levert extra economische groei, extra belastinginkomsten op én het versterkt onze toekomstige concurrentiekracht.’

11-06-2024

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de Tweede Kamer vandaag heeft ingestemd met het Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden.

10-06-2024

‘De uitslag van de Europees parlementsverkiezingen biedt goede basis om komende jaren te werken aan een weerbaar én economisch sterk Europa'.

10-06-2024

‘Er is meer dat Nederlanders bindt dan we soms denken’. Dat en meer blijkt uit de enquête Namens Nederland 2024.

06-06-2024

Europa is belangrijk voor onze veiligheid, onze economische ontwikkeling en voor het succesvol kunnen aanpakken van grote grensoverschrijdende problemen zoals klimaat. Het is daarom goed dat meer mensen dit jaar zijn gaan stemmen en dus dat belang zien. Voor het nieuwe Europese parlement en de nieuwe Europese Commissie ligt een grote taak om Europa in alle opzichten weerbaarder te maken en ervoor te zorgen dat ondernemen binnen de EU makkelijker wordt.

06-06-2024

‘We moeten zorgen dat Nederland niet op het waterslot gaat.

04-06-2024

Alle bij de Banenafspraak betrokken publieke en private partijen gaan zich de komende tijd extra en met nieuwe afspraken inzetten om meer mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan te helpen.

04-06-2024

‘Het nieuwe advies van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) over de toegenomen hybride-dreigingen komt geen dag te vroeg gelet op alle dreigingen waar de samenleving en bedrijven mee te maken hebben.'