Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
17-08-2017

Ondernemers zijn zeer positief over de ontwikkeling van de omzet, investeringen en werkgelegenheid. Het ondernemersvertrouwen heeft het hoogste punt sinds 2008 bereikt. Dat blijkt uit de nieuwste COEN-enquête.

16-08-2017

De sterk verbeterde financieel-economische situatie moet worden benut voor toekomstgerichte investeringen voor Nederland en blijvende lastenverlichting voor burgers en bedrijven. Dat stellen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de cijfers van het Centraal Planbureau die vandaag zijn verschenen.

15-08-2017

De implementatie van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) brengt voor Nederlandse bedrijven de komende tijd veel werk en kosten met zich mee.

15-08-2017

MKB-Nederland en VNO-NCW maken 'ernstig bezwaar' tegen een conceptwetsvoorstel van het ministerie van Financiën waarin de definitie voor geneesmiddelen wordt aangescherpt in verband met de btw-heffing.

09-08-2017

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben samen met LTO Nederland een Ervaringenmeldpunt in het leven geroepen voor werkgevers die werk maken van de Banenafspraak om 100.000 werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

05-08-2017

“Werkgevers hebben behoefte aan maatwerk in regelingen om ervoor te zorgen dat medewerkers de naar 67 verhoogde AOW-leeftijd ook daadwerkelijk halen. Thema’s als flexibele AOW of demotie moeten we daarbij niet uit de weg gaan." Dat zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland zaterdag in een uitzending van actualiteitenprogramma Een Vandaag.

01-08-2017

De economie draait weer op volle toeren. Bedrijven groeien zo hard dat ze het werk amper aan kunnen. Dat is goed nieuws, zegt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland. De keerzijde van de medaille is dat de vraag naar personeel het aanbod niet bijhoudt.

27-07-2017

‘De topsectoren-aanpak van het kabinet werkt. De R&D-uitgaven van de bedrijven in die sectoren stijgen en er zijn sterke netwerken ontstaan tussen kleine en grote bedrijven en wetenschappers.' Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW naar aanleiding van de evaluatie van de topsectorenaanpak die vandaag door minister Kamp naar de Tweede Kamer is gestuurd.

21-07-2017

'Ondernemers klaagden de afgelopen jaren steen en been bij MKB-Nederland over trage betalingen door overheden. Ze moesten tot soms wel tot 60 dagen wachten op hun geld waardoor de liquiditeit - en soms zelfs de continuïteit van mkb-bedrijven - in gevaar kwam. Gelukkig is er inmiddels een duidelijke verbetering zichtbaar’, zo blijkt uit het nieuwste onderzoek dat de minister van Economische Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

17-07-2017

Motor van Nederlandse economie vertrouwt minder op technologie dan collega's in andere Europese landen

11-07-2017

Zzp'ers zijn positiever over hun financiële positie dan twee jaar geleden, blijkt uit onderzoek van het CBS en TNO. Goed nieuws, volgens MKB-Nederland en VNO-NCW.

10-07-2017

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn nog lang niet massaal overtuigd van het belang van online zakendoen. 45 procent zegt weinig waarde te hechten aan verdere digitalisering en de inzet van online marketing, terwijl 76 procent van de Nederlandse consumenten producten en diensten online afneemt.

07-07-2017

Aan de vooravond van de G20 in Hamburg hebben de EU en Japan gisteren in Brussel een principeakkoord gesloten over een vrijhandelsakkoord. Dat moet er eind dit jaar definitief liggen. 'Het verdrag leidt tot groei van de export en zorgt voor meer banen in Nederland'.

07-07-2017

De Omgevingswet wordt bij invoering duurder voor het bedrijfsleven dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat komt omdat minister Schultz in de invoeringswet ineens nieuwe zaken heeft opgenomen die wettelijk niet zijn uitgewerkt. Ondoordacht en onhandig.

06-07-2017

Energieleverancier Enexis uit Maastricht is dit jaar het Vitaalste Bedrijf van de provincie Limburg. Koninklijke Peijnenburg uit Geldrop van Noord-Brabant.

05-07-2017

MKB-Nederland en VNO-NCW onderschrijven het belang van gerichte informatiedeling met het bedrijfsleven en ondersteunen het advies over cybersecurity dat de Cyber Security Raad (CSR) vandaag bekend maakte. De CSR luidt de noodklok over het ernstige tekort aan informatie in het bedrijfsleven.

03-07-2017

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat Nederland zich heeft aangesloten bij de ‘Friends of Industry’, een Europees verband waarbij de krachten worden gebundeld voor een sterke industriële basis van de Europese Unie.

03-07-2017

Zes op de tien mkb-bedrijven zijn er niet van op de hoogte dat ze over elf maanden moeten voldoen aan nieuwe Europese privacywetgeving.