Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
14-06-2024

De geplande versobering van de 30%-regeling - een fiscale regeling die helpt buitenlands talent naar ons land te halen - is slecht voor de toekomst van Nederland.’ Dat blijkt onomstotelijk uit de nieuwe evaluatie van de regeling die vandaag is verschenen,’ aldus ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

14-06-2024

‘Verschillende fiscale regelingen gericht op ondernemers in Box 1 (bijv. met een eenmanszaak) moeten worden omgebouwd naar regelingen die ondernemers helpen door te groeien door te investeren, innoveren en de stap naar werkgeverschap zetten. Dat levert extra economische groei, extra belastinginkomsten op én het versterkt onze toekomstige concurrentiekracht.’

11-06-2024

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de Tweede Kamer vandaag heeft ingestemd met het Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden.

10-06-2024

‘De uitslag van de Europees parlementsverkiezingen biedt goede basis om komende jaren te werken aan een weerbaar én economisch sterk Europa'.

10-06-2024

‘Er is meer dat Nederlanders bindt dan we soms denken’. Dat en meer blijkt uit de enquête Namens Nederland 2024.

06-06-2024

Europa is belangrijk voor onze veiligheid, onze economische ontwikkeling en voor het succesvol kunnen aanpakken van grote grensoverschrijdende problemen zoals klimaat. Het is daarom goed dat meer mensen dit jaar zijn gaan stemmen en dus dat belang zien. Voor het nieuwe Europese parlement en de nieuwe Europese Commissie ligt een grote taak om Europa in alle opzichten weerbaarder te maken en ervoor te zorgen dat ondernemen binnen de EU makkelijker wordt.

06-06-2024

‘We moeten zorgen dat Nederland niet op het waterslot gaat.

04-06-2024

Alle bij de Banenafspraak betrokken publieke en private partijen gaan zich de komende tijd extra en met nieuwe afspraken inzetten om meer mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan te helpen.

04-06-2024

‘Het nieuwe advies van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) over de toegenomen hybride-dreigingen komt geen dag te vroeg gelet op alle dreigingen waar de samenleving en bedrijven mee te maken hebben.'

28-05-2024

Het bedrijfsleven is enthousiast over de praktijkgerichte programma’s waar vmbo-scholen vanaf komend schooljaar mee starten.

27-05-2024

Het is voor criminelen te goed ‘ondernemen’ in ons land en bonafide ondernemers hebben daar in toenemende mate last van.

24-05-2024

‘Ruim 70 procent van de ondernemers in Nederland kampt met een tekort aan personeel.'

17-05-2024

Royal Cosun (Grootbedrijf), Lagemaat Sloopwerken BV (MKB) en Fairphone (Plaquette voor duurzaam ondernemerschap) zijn de winnaars van de Koning Willem I Prijzen 2024.

16-05-2024

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers én bedrijven. Het komt nu aan op de uitvoering. De ondernemersorganisaties gaan daarom graag in op de uitnodiging tot verdere uitwerking (met kabinet en bonden), onder meer om ons ondernemersklimaat weer te versterken en gericht te investeren in de regio.’ Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie. Met name de nadruk op stabiel beleid, het verdienvermogen en de herintroductie van degelijke budgettaire spelregels spreekt aan. ‘Alleen zo creëren we stabiliteit en zekerheid die ondernemers nodig hebben om te kunnen investeren in de grote opgaven.’

14-05-2024

Het (demissionaire) kabinet moet de vele duurzaamheidsverplichtingen voor het mkb versimpelen, regelingen zoveel mogelijk samenvoegen en de toegang tot bestaande klimaatmiddelen voor het mkb verbeteren.

14-05-2024

MKB-Nederland wil uniformiteit bij invoering zero-emissiezones. Het kabinet moet ondernemers financieel blijven ondersteunen bij hun overstap naar elektrische bestelwagens. Het is onbegrijpelijk en volstrekt onlogisch dat de huidige subsidieregeling regeling eind dit jaar afloopt, terwijl begin 2025 in circa 20 gemeenten zero-emissiezones worden ingevoerd en pas een fractie van alle bestelwagens in ons land elektrisch is.

14-05-2024

Ondernemers zijn nog altijd zeer gecommitteerd aan de Banenafspraak. MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich echter zorgen, omdat het in de praktijk steeds moeilijker blijkt om kandidaten uit de doelgroep in beeld te krijgen.

13-05-2024

‘Het herstel van Europese concurrentiekracht moet de komende vijf jaar hét centrale thema zijn in de Europese Unie.’