Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
21-07-2016

Betonbedrijf Bruil uit Ede is Het Vitaalste Bedrijf van Gelderland. Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle dat van Overijssel. Juryvoorzitter en voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijzen gisteren tijdens een verrassingsbezoek aan beide ondernemingen.

14-07-2016

Nederland behoort in 2016 voor het eerst tot de groep innovatieleiders op het gebied van innovatie. Dit stelt het European Innovation Scoreboard 2016, donderdag gepubliceerd door de Europese Commissie. Deze analyse bevestigt de recent door MKB-Nederland en VNO-NCW gepresenteerde visie op het innovatiebeleid, Nederland innovatief Topland.

14-07-2016

Vorig jaar zijn 21.057 banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarvan namen werkgevers er 15.604 voor hun rekening. Dat is fors meer dan voor 2015 was vastgelegd in de zogenoemde banenafspraak.

14-07-2016

Ondernemers kunnen jongeren helpen een gerichtere keus te maken voor een vervolgopleiding door hen vroegtijdig kennis te laten maken met hun bedrijf, branche of beroepsgroep. Talloze jongens en meisjes met een bètapakket maken na het voortgezet onderwijs een keuze voor een beroepsopleiding die toch net niet past.

12-07-2016

Een positieve ontwikkeling. Zo betitelen MKB-Nederland en VNO-NCW het plan van onderwijsminister Jet Bussemaker om het voor mbo-instellingen gemakkelijker te maken om gezamenlijk opleidingen aan te bieden.

11-07-2016

Er moet een einde komen aan de zogenoemde verpandingsverboden die bedrijven en overheden aan leveranciers opleggen, vinden MKB-Nederland en VNO-NCW. Op basis van deze verboden mogen leveranciers uitstaande rekeningen niet als onderpand gebruiken voor financiering of verkopen aan factoringbedrijven. Nederland komt daarmee alleen te staan, aangezien omringende landen dit verbod al hebben aangepast, aldus de ondernemersorganisaties.

11-07-2016

Sociale ondernemingen en mkb-bedrijven hebben vaak dezelfde problematiek, bijvoorbeeld als het gaat om aanbestedingen of toegang tot financiering. Tot die conclusie kwamen Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland en Mark Hillen en Willemijn Verloop, oprichters en directeuren van Social Enterprise NL vrijdag tijdens een werkbezoek bij een tweetal sociale bedrijven. Afgesproken is dat Social Enterprise en MKB-Nederland goed met elkaar blijven optrekken.

08-07-2016

'Eens dat het pensioenstelsel toegankelijk moet zijn voor alle werkenden. En ook eens dat ook zzp’ers en flexwerkers moeten worden gefaciliteerd om geld opzij te zetten voor hun oude dag. Echter, de keuze voor aanvullend pensioen moet blijven liggen op het niveau van ondernemingen, branches en individuen en niet verplicht worden opgelegd. De overheid moet daarbij een robuuste basisregeling in de vorm van de AOW blijven bieden.'

08-07-2016

HOGIAF heeft zich aangesloten bij MKB-Nederland. Beide partijen streven er middels deze samenwerking naar een bijdrage te leveren aan het benutten van de potentie van cross-cultureel ondernemerschap in Nederland.

07-07-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben vandaag drie nieuwe directieleden benoemd. Harry van de Kraats wordt met ingang van 1 augustus directeur sociale zaken, Guusje Dolsma plaatsvervangend directeur sociale zaken en Jeroen Lammers directeur economische zaken. De benoemingen zijn de laatste stap in de vernieuwing van de directie van de ondernemersorganisaties. Vorige maand volgde Cees Oudshoorn Niek Jan van Kesteren al op als algemeen directeur.

06-07-2016

'Een welkom initiatief om sectoren en branches te helpen om kinderarbeid in productieketens aan te pakken.

05-07-2016

MKB-Nederland is blij dat er na drie jaar wachten eindelijk een duidelijk herstelkader op tafel ligt voor ondernemers met een rentederivaat. Vandaag heeft de onafhankelijke rentederivatencommissie dit herstelkader aangeboden aan de minister van Financiën. Banken kunnen aan de hand daarvan met hun klanten aan de slag om de schade te compenseren.

05-07-2016

Het succesvolle Nederlandse innovatiebeleid heeft een nieuwe impuls nodig om een bijdrage te kunnen leveren aan de grote, maatschappelijke transities waar ons land voor staat. Nederland doet het op innovatiegebied goed, maar dat is geen reden om achterover te leunen. Dat stellen MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland in het vandaag uitgebrachte programma Nederland Innovatief Topland.

05-07-2016

De invoering van de JA/JA-sticker voor ongeadresseerd drukwerk leidt tot grote economische schade in de detailhandel. Winkeliers danken 29 procent van hun omzet aan de papieren folder. Dit terwijl de te verwachten milieubaten schromelijk worden overdreven en er twijfels zijn bij de juridische houdbaarheid. MKB-Nederland waarschuwt vandaag in een brief de 40 grootste gemeenten om niet het voorbeeld van Amsterdam over te nemen om het huidige NEE-systeem aan te passen.

05-07-2016

Het nieuwe kabinet moet één miljard euro extra uittrekken voor innovatie en onderzoek. 'Versterk de innovatiekracht van Nederland. Investeer. Als we stil staan, worden we twee jaar teruggeworpen in de tijd'. Die oproep doet Hans de Boer, namens VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland, in de aanloop naar de verkiezingen in maart 2017.

04-07-2016

Er moet jaarlijks 1 miljard euro extra naar defensie. Ondernemers pleiten voor een brede Veiligheidsagenda, waarbij veiligheidsrisico’s en opkomende instabiliteit via defence, diplomacy en development worden aangepakt: een defensie-plus-aanpak. Dat zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vanmiddag in het bijzijn van Defensieminister Jeanine Hennis Plasschaert op de bijeenkomst 'NL Veilig in Europa en in de wereld', wat onderdeel is van de campagne NL Next Level.

04-07-2016

UWV, MKB-Nederland, ABU en NBBU vragen deze week aandacht voor werkzoekende 50-plussers. Met een actie op internet en via social media worden werkgevers uitgedaagd om anders te denken over leeftijd en werk. De actie wordt van 4 t/m 8 juli gehouden vanuit de campagne ‘Open voor 50-plus’, waarin aan werkgevers wordt gevraagd om 50-plussers uit te nodigen als zij een vacature hebben.

01-07-2016

Zo'n 150.000 dga's worden dankzij aangekondigde maatregelen van het kabinet bevrijd van de zogeheten pensioenklem, waardoor een groot aantal van hen geen dividend meer kon uitkeren of hun onderneming financieel niet kon versterken.