Hulp & advies

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Zij helpen u graag verder

MKB-Nederland werkt samen met diverse organisaties die ondernemers een stapje verder helpen.

Neem voor meer informatie direct contact met de betreffende organisatie. 

 

Veiligheid

 

Afpersing? Bel 0800 - 2800 200
Maak (anoniem) melding van afpersing bij de Vertrouwenslijn en krijg hulp en advies.

Onderzoek toont aan dat in Nederland – afhankelijk van plaats en branche - 0,14 tot 1 procent van alle ondernemers wordt geconfronteerd met afpersing. Het gaat om het onder druk (zoals bedreiging) afgeven van geld, goederen, informatie of aangaan van een schuld. Ook kunnen ondernemers onder druk gezet worden om ergens wel of juist niet te bestellen of aan iemand te verkopen.Bel in alle gevallen van afpersing direct het nummer 0800-2800 200.

 

Fraudehelpdesk
De Fraudehelpdesk is er voor al uw vragen en meldingen over fraude. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur. Te bereiken via tel. 088-7867372 of via het meldformulier. Een e-mail ontvangen die u niet vertrouwt? Melden kan ook via een e-mailbericht.

Ondernemers worden dagelijks misleid, voor een belangrijk deel door advertentie- en acquisitiefraudeurs. Het Steunpunt Acquisitiefraude dat hen hierbij bijstond is opgegaan in de Fraudehelpdesk. Ondernemers kunnen daar als ze lid zijn terecht voor juridische hulp en (preventieve) adviezen.
Bekijk ook de lijst met actuele spooknota's.

 

Informatiepunt oneerlijke concurrentie
Het Informatiepunt Oneerlijke Concurrentie geeft ondernemers in de detailhandel informatie over oneerlijke concurrentie. U vindt hier ook de instrumenten om zelf werk te maken van oneerlijke concurrentie.

 

Via een wegwijzer wordt de ondernemer geleid naar voorbeeldbrieven die u aan diverse overheden kunt richten. Tevens kan hij met de registratiebutton zijn brancheorganisatie informeren over zijn situatie. De brancheorganisatie verzamelt deze signalen en onderneemt daar waar mogelijk actie. Dit is een initiatief van Detailhandel Nederland.

 

Fraudeaanpak detailhandel
Voorkom interne fraude. Check de integriteit van sollicitanten in de detailhandel.

De stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) is de onafhankelijke toezichthouder en beheerder van het Waarschuwingsregister. Met behulp van het Waarschuwingsregister kunnen werkgevers de integriteit van sollicitanten nagaan en voorkomen dat fraudeurs (opnieuw) schade aanrichten.

 

Onderwijs

 

Klankborden met ex-ondernemers
De 300 adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord staan klaar om te ondersteunen bij vragen als ‘Hoe kan ik ondernemerschap binnen mijn organisatie bevorderen’ en ‘Wat is de juiste marketingstrategie voor mijn bedrijf’. Voor ondernemers in het mkb vormen deze adviseurs een goed klankbord bij diverse bedrijfsvraagstukken, doordat zij zelf hun expertise en ervaring als oud-ondernemer of (top)manager meebrengen.

 

 

MKB-Santos
Het Solidariteitsfonds MKB-Santos verleent hulp aan (oud) mkb-ondernemers en hun gezinsleden.
Een mkb-ondernemer kan door onvoorziene omstandigheden zomaar in de problemen komen en kan dan soms nergens een beroep op doen. Er is geen uitgebreid sociaal vangnet voor ondernemers uit het mkb. In sommige gevallen kan MKB-Santos uitkomst bieden door een tijdelijke aanvulling op het inkomen, een éénmalige bijdrage of een lening.

 

NL Exporteert

De app NL Exporteert is bestemd voor zowel startende als ervaren ondernemers met grensverleggende ambities, biedt actuele landspecifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen. Hiermee is 'NL exporteert' de wegwijzer voor ondernemers op buitenlandse markten. Kijk hier voor meer informatie.