Geen toegang

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-12-2015

MKB-Nederland heeft een Europese prijs gewonnen voor haar project Veilig Zakelijk Internetten. Met dit project heeft de ondernemersorganisatie de afgelopen maanden mkb-bedrijven actief geïnformeerd en geadviseerd  over (het bestrijden van) cybercrime.  

Projectleider Ellen Jacobs ontving de prijs in Brussel uit handen van vertegenwoordigers van de EUCPN, een Europees netwerk van overheden voor kennisuitwisseling op het gebied van criminaliteitspreventie. De EUCPN schrijft jaarlijks een prijsvraag uit voor Best Practices. Die stond dit jaar in het teken van cybercrimepreventie.

MKB-Nederland heeft de prijs met name gekregen vanwege de innovatieve insteek van het project; zo konden ondernemers hun bedrijf vrijwillig laten hacken, om zo de kwetsbaarheid van hun systemen te testen. Tegelijkertijd maakt het project duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is om cybercrime hoog op de agenda van mkb-ondernemers te krijgen. Het is voor het eerst dat een Nederlandse organisatie deze EUCPN-prijs wint.

Het project Veilig Zakelijk Internetten is een initiatief van MKB-Nederland, dat in samenwerking met onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie is uitgevoerd tussen augustus en december 2015.

Lees meer over