Ondernemersagenda voor herstel en groei
Word Lid
MKB-Nederland, dat ben jij

Jouw stem in Den Haag


Kennis van ondernemerszaken


Ondernemen doe je niet alleen


 

eva eijkelenboom
Column
29-03-2023
Druk op accountants brengt mkb in problemen
De druk van de overheid op accountants neemt. Dat leidt ertoe dat het mkb moeite heeft om een accountant te vinden, en dat de kosten stijgen
Project

Het zijn bijzondere tijden. Veel ondernemers hebben moeite om financieel de regie te houden. Ze kampen met tegenvallende omzetten of kunnen het benodigde personeel niet vinden. En wanneer ondernemers op zoek gaan naar hulp moeten ze zich maar net een weg weten te banen door het woud van regelingen en instanties. Het kan natuurlijk ook zijn dat een medewerker kampt met geldzorgen en je daar als werkgever iets aan wil doen.

nationale peiling ondernemingsklimaat 2023
Rapport
15-03-2023
Peiling Ondernemingsklimaat 2023
Rapport van een onderzoek naar de omvang en relevantie van de uitdagingen waar de achterban van MKB-Nederland en VNO-NCW mee te maken heeft, uitgesplitst naar bedrijfsgrootte, branche en provincie.
Waar MKB-Nederland voor staat

Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Ruim een eeuw geleden is MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland.

Word Vriend van MKB-Nederland

• Wij komen op voor jouw ondernemersbelang
• Steun onze boodschap en activiteiten

 

Hulp & Advies

Ondernemen doen we samen, ook als het even lastig is. MKB-Nederland werkt samen met diverse organisaties die ondernemers een stapje verder helpen. Bijvoorbeeld als er sprake is van fraude, afpersing of wanneer er een klankbord nodig is.

Blog voorzitter Jacco Vonhof

Iedereen die op het werk wordt geconfronteerd met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, moet toegang hebben tot een vertrouwenspersoon, is de kern van het initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks. Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland staat daar volledig achter schrijft hij in zijn nieuwste blog.