Goed dat CDA zich hard maakt voor kredietregister

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
30-06-2021

MKB-Nederland is blij met de motie van CDA-Kamerlid Amhaouch waarin het kabinet wordt opgeroepen aan de slag te gaan met een plan van aanpak voor een kredietregister. De mkb financieringsmarkt functioneert allesbehalve optimaal. Met een kredietregister worden zowel knelpunten in kredietverlening aangepakt als administratieve lasten verlaagd, zo bleek uit recent onderzoek.

 

Oprichten kredietregister

Met een plan van aanpak waarin is uitgewerkt wat er nodig is voor de oprichting van een kredietregister, kan een volgend kabinet hier snel een beslissing over nemen en dat is nodig. De coronacrisis loopt weliswaar ten einde, maar veel bedrijven hebben nog steeds een grote financiële klap te verwerken.

 

Herstel en investeren

Herstel van de balansen van bedrijven en de mogelijkheid om te investeren moet bovenaan de agenda, vindt MKB-voorman Jacco Vonhof.  'We willen allemaal dat het mkb de komende jaren gaat groeien, innoveren en vergroenen. Maar dat kan alleen als ondernemers voldoende financiering kunnen aantrekken en daar knelt het in Nederland. Iedereen is het erover eens dat een kredietregister helpt. Met deze motie blijft het tempo er in en daar ben ik blij mee.'

 

Alternatieve aanbieders

Veel andere landen hebben al een kredietregister. Ook het IMF pleit voor de oprichting van een publiek kredietregister in Nederland, om de toetreding van alternatieve aanbieders op de financieringsmarkt te vergemakkelijken.