MKB Toegankelijk biedt stoomcursus 'gebarentaal voor ondernemers'

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
03-12-2020

MKB-Nederland en VNO-NCW bieden mkb-ondernemers een helpende hand bij het gastvrij en klantvriendelijk benaderen van klanten of gasten met een auditieve beperking. Met hun programma MKB Toegankelijk hebben ze hiervoor de video 'Stoomcursus – Gebarentaal voor ondernemers' ontwikkeld die vandaag, op Wereld Gehandicapten Dag, live gaat.

 

Irma Sluis, tolk Nederlands Gebarentaal en bekend van de persconferenties van premier Rutte op tv, en Tobias de Ronde, docent Nederlands Gebarentaal (zelf vanaf zijn geboorte doof), zochten het in de video voor ons uit. Met een aantal basisgebaren kunnen ondernemers, binnen hun bedrijf, dit zelf toepassen.Deze gebaren, zoals 'welkom' of 'kan ik u helpen', zijn vrij eenvoudig aan te leren en te onthouden. Klanten met een auditieve beperking die op deze manier in de detailhandel of horeca worden begroet, zullen dat waarderen en zich extra welkom voelen.

 

Toegankelijk ondernemen steeds belangrijker

MKB-Nederland en VNO-NCW zetten zich met hun programma MKB Toegankelijk al langer in om ondernemers te informeren, activeren en stimuleren om toegankelijk te ondernemen. De ambitie is dat iedereen moet kunnen meedoen en dat winkels en horecagelegenheden goed toegankelijk zijn voor mensen met welke beperking dan ook. Het hebben van een toegankelijk bedrijf is van groot belang en wordt, zeker gezien de vergrijzing, steeds belangrijker. Op dit moment hebben ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking.

 

De video 'Stoomcursus – Gebarentaal voor ondernemers' is te vinden op deze website. De site biedt ondernemers informatie, praktische tips en tools en inspirerende ervaringsverhalen van ondernemers die hun bedrijf toegankelijk hebben gemaakt.

 

Over MKB Toegankelijk

Het programma MKB Toegankelijk is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW en wordt ondersteund door het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap dat Nederland in 2016 ondertekend heeft. Samenwerkingspartners zij onder andere het ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Alliantie VN-Verdrag en aangesloten brancheorganisaties.