Ondernemers respecteren uitstel stemming FNV over uitwerking Pensioenakkoord

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
19-06-2020

Het FNV-ledenparlement heeft vandaag toch nog niet gestemd over de uitwerking van het Pensioenakkoord. In plaats daarvan is de vergadering gebruikt om vragen te beantwoorden over de invulling van het Pensioenakkoord, laat FNV weten. De stemming wordt twee weken uitgesteld.

 

Grote hervorming

MKB-Nederland en VNO-NCW laten weten het uitstel jammer te vinden. ‘Helaas kon de FNV niet tot een besluit komen over de uitwerking van het pensioenakkoord. We moeten dat respecteren. Als ondernemers blijven we altijd optimistisch, al hebben alle partijen natuurlijk moeten geven en nemen. Dat is inherent aan zo’n grote hervorming. Over de hele linie ligt er echter een goed pakket.’

 

Toekomstbestendig stelsel

De uitwerking van het Pensioenakkoord moet een stelsel opleveren dat toekomstbestendig is en de kosten stabiel en voorspelbaar houdt voor werkgevers. Voor werknemers biedt het transparantie en eerder perspectief op een koopkrachtig pensioen.

 

Nieuw pensioencontract

De ondernemersorganisaties laten weten Han Busker en zijn mensen succes te wensen en te hopen alsnog alles snel te kunnen vaststellen met elkaar zodat de minister de Tweede Kamer snel kan informeren.’ Het is de bedoeling dat de nieuwe wet die het nieuwe pensioencontract mogelijk maakt in 2022 ingaat en dat alle pensioenregelingen voor 2026 zijn omgezet.