MKB Toegankelijk Gebarenbibliotheek wint internationale mediaprijzen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
02-12-2022

De Gebarenbibliotheek van MKB Toegankelijk, een programma van MKB-Nederland, heeft gisteravond in Londen goud en brons gewonnen bij de uitreiking van The International Content Media Awards 2022. Met de online Gebarenbibliotheek wil de ondernemersorganisatie ondernemers stimuleren en activeren om hun bedrijf toegankelijk(er) te maken voor mensen met een auditieve beperking.

De internationale Content Marketing Association (CMA) beloont jaarlijks de beste contentmarketingcampagnes, strategieën, teams en individuen die werkzaam zijn in de contentindustrie. De internationale prijzen stellen een hoge standaard voor hoe content er over de hele wereld uitziet.

 

Innovatief en behulpzaam

De MKB Toegankelijk Gebarenbibliotheek heeft goud gewonnen in de categorie Best Content Within Media Relations en brons in de categorie Best Video – Series. De jury van de CMA roemt het project van MKB-Nederland om zijn toegankelijkheid en onmiddellijke toepasbaarheid voor ondernemers en is onder de indruk van de manier waarop het drempels verlaagt met goede en creatieve targeting en een groot bereik in het bedrijfsleven. Het idee om ondernemers met korte video-content te leren communiceren met klanten met een auditieve beperking, noemt de jury zowel innovatief als behulpzaam.

 

Klantvriendelijk

De MKB Toegankelijk Gebarenbibliotheek deelt wekelijks een nieuw gebaar via het Instagram-account van MKB-Nederland. Door een aantal basisgebaren te leren en daarmee te communiceren, zijn ze extra gastvrij en klantvriendelijk voor mensen die doof of slechthorend zijn en werken ze aan een betere toegankelijkheid van hun eigen bedrijf

 

Iedereen meedoen

De Gebarenbibliotheek is onderdeel van het bredere programma MKB Toegankelijk van MKB-Nederland, dat de ambitie heeft dat iedereen, ongeacht een eventuele beperking, zoveel mogelijk kan meedoen. De ondernemersorganisatie stimuleert hiermee ondernemers en brancheorganisaties om werk te maken van toegankelijkheid.

De Gebarenbibliotheek is hier te bekijken.
Voor meer informatie over het programma MKB Toegankelijk: Toegankelijk ondernemen loont (mkbtoegankelijk.nl)

Lees meer over