‘Ondernemers verdienen juist nu waardering en hart onder riem’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
14-11-2022

MKB-Nederland roept iedereen op om vrijdag 18 november aanstaande ondernemers in het zonnetje te zetten. Nederland viert dan voor het zevende jaar op rij de Dag van de Ondernemer, om ondernemers te bedanken voor hun lef, inzet en bijdrage aan economie en maatschappij. ‘Ondernemers verdienen onze waardering en een hart onder de riem, en in deze lastige tijd al helemaal’, zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. 

 

Ondernemers zijn onmisbaar

In heel Nederland – en zelfs daarbuiten - komen vrijdag gemeenten, ministers, Kamerleden, Europarlementariërs, ambassades, particulieren en vele anderen in actie om op grote schaal ondernemers te laten weten hoe belangrijk zij voor ons zijn. ’Want ondernemers zijn niet alleen onmisbaar waar het gaat om economie en werkgelegenheid, maar juist ook sociaal en maatschappelijk', aldus Vonhof. ‘Ze sponsoren het lokale verenigingsleven, zorgen voor werk voor mensen met een beperking, dragen bij aan leefbare en aantrekkelijke binnensteden en wijkcentra. En zonder ondernemers die hun nek uitsteken en risico durven nemen, halen we ook niet de maatschappelijke doelstellingen die we allemaal zo belangrijk vinden.’  

 

Activiteiten

Aanstaande vrijdag, en in de aanloop naar die dag, gaan ministers, Kamerleden en Europarlementariërs bij ondernemers op bezoek. In binnen- en buitenland worden door andere gemeenten en ambassades meer dan 200 verrassingsacties en activiteiten voor ondernemers georganiseerd. En ook particulieren komen in actie: van studenten die hun leerbedrijf bedanken tot mensen die iets leuks doen voor hun lievelingswinkel, kapper of andere favoriete ondernemer.  

 

Ode aan de ondernemer 

Woordkunstenaar Dichtwater heeft speciaal voor de Dag van de Ondernemer prachtige Ode aan de Ondernemer geschreven, die online  – via de sociale mediakanalen van MKB-Nederland - wordt gedeeld.  

 

Doe ook mee! 

MKB-Nederland roept zowel particulieren als organisaties op om vrijdag 18 november ook iets voor ondernemers te doen. Dat kan op vele manieren: met kaartjes, cadeautjes, complimentjes, berichten via sociale media et cetera. Op de website van de Dag van Ondernemer staan ideeën en een toolkit met leuke afbeeldingen, een complimentenposter, een ode aan ondernemers en online kaartjes die hiervoor kunnen worden gebruikt. 

 

Over de Dag van de Ondernemer 

MKB-Nederland heeft in 2016 de derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. De organisatie vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop we stilstaan bij de enorme waarde van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we hen bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen, hun creativiteit en innovatiekracht, hun rol als banenmotor en voor hun maatschappelijke bijdrage.

De Dag van de Ondernemer, mede mogelijk gemaakt door Meta, Nationale- Nederlanden en Rabobank, vindt plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal.