Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
07-12-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat er meer aandacht moet zijn voor internationalisering van het onderwijs. Dat schrijven de ondernemersorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer.

07-12-2016

De Energieagenda van minister Kamp is ambitieus maar heeft ook oog voor de kosten. Dat is verstandig beleid.

06-12-2016

Acties van de overheid en de markt kunnen voor circa 2,7 miljard euro aan extra financiering losmaken voor het midden- en kleinbedrijf. Michaël van Straalen, de voorzitter van MKB-Nederland,waarschuwt dat “we er nog niet zijn."

01-12-2016

VoIPGRID is dinsdag bekroond met de FD Gazellen als het snelst groeiende bedrijf van Nederland. MKB-Nederland participeert via haar initiatief BusinessBoost (met ING) in de FD Gazellen Awards.

30-11-2016

Werkgevers hebben weer zekerheid nodig voor het inhuren van zzp’ers. Daarom moet de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) twee jaar de ijskast in. In die periode legt de Belastingdienst geen boetes en naheffingen op.

30-11-2016

De Pensioenfederatie presenteerde vandaag de onderzoeksresultaten naar twee mogelijke varianten van een nieuw pensioenmodel. Beide varianten kunnen werken en zijn uitvoerbaar, is de conclusie.

29-11-2016

Helaas lukt het een groot deel van de gemeenten nog altijd niet om haar leveranciers tijdig te betalen. Het blijft daarom volgens MKB-Nederland nodig om met ‘naming and shaming’ aandacht te vragen voor dit probleem.

29-11-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat de Tweede Kamer opnieuw een stokje heeft gestoken voor de geplande bezuiniging op geschillencommissies.

28-11-2016

De opsporing en vervolging van cybercrime moet worden versterkt als Nederland zijn koppositie in de digitalisering van economie en samenleving wil behouden. Nu is de kennis beperkt en versnipperd, de capaciteit ontoereikend en de prioriteit te laag, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer.

24-11-2016

MKB-Nederland gaat directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) de komende maanden actief wijzen op de mogelijkheid die zij hebben om hun huidige pensioen in eigen beheer af te kopen of om te zetten. Doel is om dga’s in staat te stellen optimaal gebruik te maken van het nieuwe pensioensysteem.

23-11-2016

Een jaar lang begeleiding van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om internationaal aan de weg te timmeren. Dat is waar de tien winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2016 hun voordeel mee kunnen doen.

23-11-2016

Het midden- en kleinbedrijf verwacht voor 2017 meer omzet, investeringen en werkgelegenheid. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de Conjunctuurenquête Nederland, waaraan ook MKB-Nederland meewerkt.

22-11-2016

Iedere werkgever zou bij elke sollicitatie tenminste één vijftigplusser moeten uitnodigen op gesprek, vinden MKB-Nederland en VNO-NCW.

21-11-2016

MKB-Nederland verwelkomt de twee nieuwe garantieovereenkomsten die minister Kamp van Economische Zaken sluit met aanbieders van mkb-financiering. Dat is vrijdag bekend gemaakt op de eerste Dag van de Ondernemer van MKB-Nederland. Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland: “Ondernemers zien dat de economie aantrekt, maar hebben in de crisisjaren flink moeten interen. Het is nu van belang dat het mkb kan blijven investeren. Dat vraagt een optimaal financieringsklimaat.”

21-11-2016

De Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) en MKB-Nederland willen mkb-ondernemers helpen beter en vooral slimmer zaken met elkaar te doen door hun inkoopprocessen te verbeteren. Zo kunnen zij innovaties aanjagen, gezamenlijk verspillingen tegengaan en zorgen voor een concurrerende ‘supply chain’ met harde resultaten. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan schenkt NEVI de leden van MKB-Nederland ‘Eerste Hulp bij Inkopen’.

18-11-2016

De wet DBA zal tot 2018 niet worden gehandhaafd. Dit besluit van Staatssecretaris Wiebes van Financiën en het kabinet is een belangrijke stap voor ondernemers. Onder zelfstandigen en opdrachtgevers was erg veel onzekerheid ontstaan. Die situatie was niet langer houdbaar volgens MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP.

18-11-2016

Werkgevers willen 'samen met de bonden werken aan een race naar de top, waarin we gaan naar een situatie van volledige werkgelegenheid en met kansen voor iedereen. Die kans is er nu meer dan ooit'. Dat zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vanmiddag tegen vakbonden CNV, FNV en VCP. Zij overhandigden De Boer en SER-voorzitter Hamer een brief waarin zij waarschuwen voor een race naar de bodem in verschillende sectoren.

18-11-2016

Het risico van loondoorbetaling bij ziekte is vanaf nu afgedekt voor werkgevers die iemand aannemen in het kader van de