Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
24-10-2016

Bunschoten is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van de provincie Utrecht. Burgemeester Van de Groep en wethouder Koops ontvingen de prijs vandaag in het gemeentehuis van Bunschoten uit handen van regiovoorzitter Joost Uytewaal van MKB-Nederland Midden.

24-10-2016

Reimerswaal is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Zeeland. Burgemeester Piet Zoon en wethouder Izak Vogelaar ontvingen de prijs vandaag uit handen van regiosecretaris Cees Pille van BZW namens MKB-Nederland.

24-10-2016

Ondernemers uit Drenthe beoordelen Emmen als de ondernemersvriendelijkste gemeente van de provincie. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar het mkb-beleid in hun vestigingsplaats. Vandaag ontving locoburgemeester Bouke Arends de prijs uit handen van Lambert Zwiers, directeur VNO-NCW MKB-Noord.

24-10-2016

De Walen kunnen nog altijd niet instemmen met het CETA-handelsverdrag dat de EU wil sluiten met Canada. Een gemiste kans volgens MKB-Nederland en VNO-NCW.

24-10-2016

ZLM Verzekeringen uit Goes is uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland, Tredegar Film Products uit Kerkrade is Het Vitaalste Bedrijf van Limburg, BrandLoyalty uit ‘s-Hertogenbosch mag zich Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant noemen en Yarden uit Almere is verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Flevoland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde vandaag de prijs. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeren de bedrijven het meest in het vitaal houden van hun medewerkers.

24-10-2016

Het volgende kabinet moet in samenwerking met ondernemers, lagere overheden en andere stakeholders krachtig inzetten op bruisende, vitale steden en dorpen, vinden MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland. Zij pleiten voor één verantwoordelijke bewindspersoon, omdat de situatie om meer nationale regie vraagt om de nodige investeringen en samenwerking te faciliteren.

21-10-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich zorgen over de terugloop van jongeren die duaal beroepsonderwijs volgen. Samen met andere sociale partners in de SER willen ze een halt toeroepen aan de daling van het aantal leerlingen dat kiest voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) in het mbo.

20-10-2016

Beverwijk is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Freek Ossel ontving de prijs vandaag uit handen van voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland tijdens een bijeenkomst van ondernemersvereniging IJmond op de DFDS-boot in IJmuiden.

18-10-2016

Het Financieele Dagblad heeft vandaag de lijst met FD Gazellen Awards voor 2016 bekend gemaakt. 617 bedrijven zijn zo snel gegroeid, dat ze voldoen aan de criteria: meer dan 20 procent omzetgroei in de afgelopen 3 jaar. MKB-Nederland is samen met ING via het initiatief BusinessBoost partner in de FD Gazellenprijs.

17-10-2016

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) moet een aantal regelingen voor het midden- en kleinbedrijf in stand houden of besluiten daarover terugdraaien, schrijven MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer.

14-10-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat er een Energietransitie financieringsfaciliteit (ETFF) in het leven wordt geroepen.

14-10-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW verwelkomen de extra investeringen die minister Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat heeft aangekondigd voor verbetering van de bereikbaarheid van de regio's Amsterdam en Rotterdam/Den Haag. Deze intensivering komt geen moment te vroeg, omdat het wegennet in deze economisch belangrijke regio's snel dichtslibben.

13-10-2016

Genomineerden Vitaalste Bedrijf van Zeeland, Limburg, Noord-Brabant en Flevoland bekend!

11-10-2016

Kleine bedrijven moeten een uitzonderingspositie krijgen in wet- en regelgeving. Dat pleidooi hield voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland vanmiddag tijdens het jaarcongres van de ondernemersorganisatie in de Grote Kerk in Den Haag. Zo’n mkb-statuut moet worden vastgelegd in het volgende regeerakkoord om ondernemers te verlossen van regels die voor hen niet werkbaar zijn. “We hebben het al jaren over think small first, maar in de praktijk van wet- en regelgeving zien we daarvan bar weinig terug. Laten we nu eens echt die kleine bedrijven ontlasten. Zodat zij weer kunnen groeien en het weer aantrekkelijk wordt om mensen aan te nemen.”

11-10-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW starten vandaag in samenwerking met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Economische Zaken een nieuwe campagne die zowel individuele ondernemers als brancheorganisaties ondersteunt in de strijd tegen cybercrime. Met het project Veilig Zakelijk Internetten kunnen ondernemers onder meer de veiligheid van hun digitale omgeving laten testen en kunnen brancheorganisaties de specifieke risico’s van hun achterban in kaart laten brengen. Vervolgens krijgen ze tips op maat om die risico’s te elimineren.

11-10-2016

MKB-Nederland en VNO-NCWzijn het niet eens met de analyse van het Centraal Planbureau dat een nationale investeringsbank de economie te weinig oplevert.

10-10-2016

Het is onverstandig om de scholingsaftrek voor werknemers af te schaffen voordat er een nieuwe regeling, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer. Bovendien heeft de scholingsaftrek meer effect dan het kabinet beweert.

06-10-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW ondersteunen de oproep tot actie, die Herna Verhagen doet in haar rapport over cybersecurity.