Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
30-09-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn positief over de krachtenbundeling in het toegepaste onderzoek.

30-09-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn positief over de 1 juli-versies van de vier uitvoeringsbesluiten die handen en voeten geven aan de Omgevingswet.

29-09-2016

Mocht de SP na de verkiezingen van maart 2017 aan de onderhandelingstafel terechtkomen, dan is de oprichting van een Nationale Investeringsbank een van de eerste punten die op tafel komen. Dat zegt fractievoorzitter Emile Roemer tegen de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen. In aanloop naar het congres NL Next Level Ondernemerschap van MKB-Nederland op 11 oktober sprak Van Straalen met een aantal fractievoorzitters over de rol van het ondernemerschap in de samenleving en hoe dat in Nederland beter te stimuleren en faciliteren.

29-09-2016

MKB-Nederland juicht het toe dat het kabinet extra geld uittrekt voor een betere loopbaanbegeleiding van middelbare scholieren. Te vaak stoppen jongeren nu vroegtijdig met hun studie omdat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. De organisatie mist in het plan echter aandacht voor het arbeidsmarktperspectief.

29-09-2016

Familiebedrijven vrezen de invoering volgend jaar van het UBO-register, waarin de persoonsgegevens staan van aandeelhouders met een belang vanaf 25 procent. Het register zal volgens de plannen van het kabinet deels openbaar zijn, waardoor die gegevens in handen van criminelen kunnen vallen.

28-09-2016

Nederland is de meest concurrerende economie van de Europese Unie, zo blijkt uit de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF). Dissonant is echter de financiële sector, onder meer vanwege de haperende kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf.

27-09-2016

Het middelbaar beroepsonderwijs moet jongeren met studiebijsluiters beter voorlichten over de arbeidsmarktkansen van opleidingen. Dat zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland.

26-09-2016

Bedrijven en overheden moeten niet voor digitalisering en robotisering weglopen, maar dit juist omarmen. Een nieuw kabinet moet er 600 miljoen euro in investeren, om zo de welvaart én het welzijn in Nederland te vergroten. Het levert namelijk (nieuw) werk op. En voor grote maatschappelijk vraagstukken kan ICT een oplossing bieden. Die boodschap presenteren MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland vandaag in het rapport 'NL Next Level - Investeren in een Digitale Kwantumsprong'.

23-09-2016

Als Jeroen Dijsselbloem in maart 2017 aftreedt, wie moet hem dan opvolgen? Die vraag legde Forum voor aan ondernemers.

21-09-2016

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn ontstemd dat het ministerie van Veiligheid en Justitie in zijn begroting voor 2017 opnieuw een streep haalt door de subsidie voor geschillencommissies.

20-09-2016

Het kabinet heeft op Prinsjesdag een nette begroting voor 2017 gepresenteerd. Het maakt een paar duidelijke keuzes, zoals extra inzet op justitie, veiligheid, onderwijs en koopkrachtontwikkeling.

19-09-2016

Iedere werkende Nederlander moet 2,5 procent loonverhoging krijgen, eist de FNV aan de vooravond van Prinsjesdag. Maar één algemene looneis is echt iets van vroeger, reageren VNO-NCW en MKB-Nederland. Zij zien in lastenverlichting een veel beter recept om de koopkracht te verbeteren.

19-09-2016

Nederland moet fors inzetten op duurzame energie. De komende dertig tot veertig jaar moet er 200 miljard euro worden geïnvesteerd in de overgang naar een groene energievoorziening. Dat zei Hans de Boer in aanloop naar Prinsjesdag. De VNO-NCW-voorzitter vertelde gisterochtend bij WNL op Zondag over het NL Next Level-plan van MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland.

16-09-2016

“Ongehoord”. De opmerkingen van Rabobank-economen in de Telegraaf van vanochtend (‘Loon kan omhoog’) zijn voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

15-09-2016

Nederlandse bedrijven die opereren op de defensiemarkt zijn heel erg gebaat bij meer openheid op de Europese markt, zegt minister Hennis van Defensie vandaag in het nieuwste nummer van opinieblad Forum. 'Het level playing field is er nu nog niet en tot het zo ver is, moeten we kijken waar we het Nederlandse bedrijfsleven kunnen helpen.’

15-09-2016

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, heeft een brede en positieve agenda voorgesteld om de EU naar een 'next level' te tillen. Dat zei hij gisteren bij de opening van het parlementaire jaar. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met deze positieve insteek. Want de EU staat voor veel uitdagingen, erkent ook Juncker. Maar volgens hem zal de EU voor actie kiezen in plaats van bij de pakken neer te zitten.

15-09-2016

'De voedingsbodem voor onderzoek en innovatie is schraal geworden. Daarom moet het volgende kabinet daar 1 miljard extra voor uittrekken.' Een kenniscoalitie bestaande uit MKB-Nederland en VNO-NCW en een aantal wetenschapsorganisatie presenteert donderdag een Investeringsagenda. Met de 1 miljard extra aan publiek geld kan er 2 miljard investeringsgeld voor onderzoek uit het bedrijfsleven vrijkomen.

14-09-2016

Nederland heeft het verdrag geratificeerd waarin wordt geregeld dat ons land meedoet aan de nieuwe Europese rechtbank voor octrooigeschillen. MKB-Nederland en VNO-NCW reageren verheugd. Daarmee komt één Europees octrooi, na meer dan 40 jaar discussie over voertalen, vergoedingen en dubbele procedures in de EU, nu eindelijk een stap dichterbij.